OVO BI BILO IDEALNO: Evo kada bi Superliga mogla da se nastavi!
Foto: Filip Plavčić

savršen scenario, ali...

OVO BI BILO IDEALNO: Evo kada bi Superliga mogla da se nastavi!

- Očekujem da u tom slučaju nastavimo prvenstvo krajem maja i igramo u ritmu sreda-subota - rekao je Matijašević

Objavljeno:

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević je istakao da bi idealan sceario bio da se Superliga nastavi krajem maja.

Preporuka Evropske kuće fudbala jeste da se sačeka sa okončanjem pandemije virusa korona, te da će se potom prvenstva nastaviti

UEFA je preporučila da se okonča pandemija, pa tek onda da se razmišlja o nastavku takmičenja.

– Ne znam u ovom trenutku šta će biti sa prvenstvom. Čekamo, pre svega, reč države i koliko dugo će trajati vanredno stanje. Bolje je da još mesec dana budemo u izolaciji, nego da igračima, trenerima i svim drugim ljudima ugrozimo živote. Razgovarali smo sa čelnicima UEFA i o tome. Još se traži rešenje, mada je to više pitanje nacionalnih saveza. Ako se sve ovo završi u narednih mesec dana, klubovima će biti potrebno još 20 za pripreme, jer posle rada u kućnim uslovima niko ne može odmah na teren. Očekujem da u tom slučaju nastavimo prvenstvo krajem maja i igramo u ritmu sreda-subota. Video sam da su Nemci najavili nastavak u istom periodu – kazao je Matijašević za ,,Sportski žurnal“.

Vladimir Matijeašević
Vladimir Matijeašević foto: Starsport©

UEFA je u međuvremenu pomerila baraž utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za kraj juna, a u istom trenutku odlučila i da pomeri turnir za narednu godinu.

Matijašević ne vidi način na koji ni te baraž utakmice, gde Srbija treba da gostuje u Oslu, mogu da se odigraju u naknadno predviđenom terminu.

– Mislim da od te utakmica u junu nema ništa. Kako sad stvari stoje, pomeriće je za jesen. Pitanje je čak i da li će se tad igrati pred publikom. Iskreno, ne vidim logiku da se baraži igraju u junu, igračima će biti potrebno i vreme da se pripreme – smatra Matijašević.

On je u završetku razgovora napomenuo da ugovori selektora nisu zasnovani na mesecima, već na osnovu takmičenja, te da su validni dok se ne završi započeto.

Superliga Srbije se ne igra od 14. marta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.