IMALI SU DOSTA DOBAR RAZLOG: Poznato je zašto igrači Barse nisu pristali na smanjenje plata!
FK Barselona, Foto: EPA/Toni Albir

SVE ZBOG KORONAVIRUSA

IMALI SU DOSTA DOBAR RAZLOG: Poznato je zašto igrači Barse nisu pristali na smanjenje plata!

Mundo Deportivo objavio je pre nekoliko dana da je rukovodstvo kluba donelo odluke da plate smanji za čak 70%

Objavljeno: 09:35h

Španski mediji objavili su prije nekoliko dana da su čelnici Barcelone donijeli odluku da smanje plate svojim igračima, ali i svim zaposlenima u klubu.

Pandemija koronavirusa stvorila je veliki haos u Evropi i svetu, a pravi i ogromne finansijske probleme za sve fudbalske klubove. Tako su u Barseloni odlučili da je najbolje rešenje da se igračima značajno snize plate kako niko od zaposlenih u klubu ne bi dobio otkaz.

Mundo Deportivo objavio je pre nekoliko dana da je rukovodstvo kluba donelo odluke da plate smanji za čak 70%, te da će takvu odluku ukinuti kada se prvenstvo ponovo nastavi.

Međutim, većina fudbalera nije bila saglasna s takvom odlukom kluba. Naime, ESPN piše da igračima nije problem da im se snize plate, ali zbog medijskih pisanja da Barsa planira da bude itekako aktivna na tržištu na leto mnogi su odbili smanjenje plata.

Igrači ne žele da se od njihovih plata štedi novac za pojačanja jer se špekuliše da klub želi uložiti 100 miliona evra za Lautara Martineza, iako s druge strane pričaju da su u velikoj krizi.

No, klub je nekako uspeo da postigne dogovor s igračima, ali na dosta teži način nego što se to očekivalo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.