Real je Liga šampiona: Hrabri Atletiko pao posle penal - drame, Ronaldo presudio! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

11. put u istoriji

Real je Liga šampiona: Hrabri Atletiko pao posle penal - drame, Ronaldo presudio! (FOTO) (VIDEO)

Svi ljubiteljii fudbala gledali novi obračun komšija, samo dve godine nakon lisabonskog megdana
Objavljeno: 00:04h

Fudbaleri Real Madrida su novi šampioni Evrope! Izabranici Zinedina Zidana su posle velike borbe pobedili Atletiko i po 11. put u istoriji podigli trofej Lige šampiona posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Tu je i jedan Srbin: Ovi igrači Reala i Atletika će nam nedostajati u finalu LŠ zbog njihovih bisera! (GIF)

foto: Reuters
5 razloga zašto je ovo finale Lige šampiona različito od svih prethodnih! (FOTO) (VIDEO) Kao što se i pretpostavljalo, nije viđena previše lepršava igra na terenu već gruba, sa puno prekršaja na obe strane. Tokom meča su obe ekipe igrale strpljivo, bez prevelikog srljanja, sve do produžetaka kada su "jorgandžije" kidisale na gol Kejlora Navasa.
foto: Reuters
Nema ih mnogo, ali su velika imena: Ko su igrači koji su igrali i za Real i za Atletiko? (VIDEO) Igrači "kraljevskog kluba" su prvi stigli do prednosti i to u 14. minutu kada je mrežu briljantnog Jana Oblaka zatresao Serhio Ramos, koji je tako postao jedan od retkih igrača koji su se upisali u strelce u dva različita finala. On i njegovi saigrači nisu uspeli da iskoriste momenat da dokrajče tada posrnulog rivala, već su se povukli i razmišljali isključivo o odbrani svog gola.
foto: Reuters
Madriđani pamte Mistera: Atletiko se setio najvećeg uspeha koji im je doneo Srbin! (FOTO) (VIDEO) Delovao je Atletiko bezidejno i nemoćno, ali je tokom drugog poluvremena zaigrao agilnije. Već u 46. minutu posle duela Pepea i Toresa dosuđen je penal koji je u stilu Predraga Mijatovića promašio Antoan Grizman. Činilo se da je "kraljevski klub" na korak od trofeja, ali je Dijego Simeone po ko zna koji put pogodio sa izmenom kada je u igru uveo Janika Fereiru Karska. Belgijanac je posle akcije Gabija i Huanfrana zatresao mrežu u 79. minutu u i tada se stvari drastično menjaju. "Jorgandžije" dobijaju energiju u produžetku i kreću na gol Kostarikanca, ali ne uspevaju da dođu do pogotka. Zidanovi igrači su delovali premoreno, ali su uspeli da izbore izvođenje jedanaesteraca. Sve najzanimljivije u vezi finala "elitnog takmičenja", kao i prenos meča pratili ste na Espreso.co.rs! Tragičar meča je Huanfran koji je promašio penal u poslednjoj seriji, posle koga je Kristijano Ronaldo doneo trofej svom klubu. Serhio Ramos nije prebacio stadion, već je zatresao mrežu. Huanfran pogađa stativu! 4:3! Kristijano Ronaldo donosi trofej Realu! Bejl je precizan, Oblak se nije ni pomerio. Sledeći je Saul Niguez, i on je precizan! Fantastični Marselo je precizan, kao i njegov rival Gabi. 2:2! Prvi penal izvodi Lukas Vaskez! Iznenađenje! Siguran je mladi as! Potom ide Antoan Grizman. Takođe čudna odluka! Ovaj put je siguran! 1:1! 120' Šampion Evrope biće poznat posle izvođenja jedanaesteraca! 115' Premoreni su igrači i jednih i drugih i čini se da se već polako razmišlja o penal-seriji. 105' Gotov je prvi produžetak. Igrači Atletika deluju ambicioznije od svojih iscrpljeni rivala. 98' Lepo igra Atletiko u nastavku i potpuno je uspostavio svoj ritam i sve bliže je golu Kejlora Navasa! 91' Meč se nastavlja! 90' Regularni deo utakmice je završen! Novi šampion Ebrop biće poznat posle dodatnih 30 minuta! 85' Uzeo je Real stvar u svoje ruke, stvara prilike, ali je Oblak začarao svoj gol. Marselo igra neverovatno i najagilniji je fudbaler svoje ekipe. 79' Goooooooooooooooooooool! Ponovo je pogodio sa izmenom Dijego Simeone, strelac je Fereira Karasko!

79' 71'
67' 59' .
54'
52'
47' Promašaj! Grizman je pogodio prečku sa 11 metara u stilu Predraga Mijatovića
46' Evo penala za Atletiko. Fernando Tores pada u šesnaestercu i evo velike prilike! Navas dobija žuti karton, navijači Reala se drže za glave!
46' 45' Gotovo je prvo poluvreme! Atletiko mora drastično da promeni pristup ako želi da se vrati u ovaj meč! 43' 35'
26' 14' Goooooooooool!!!! Strelac je Serhio Ramos koji postiže drugi pogodak u finalima Lige šampiona!
>
10' 5'
1' Utakmica je počela! 20.45 Poznati su sastavi Real Madrid: Navas, Ramos, Pepe, Marselo, Karvahal, Kazemiro, Modrić, Kros, Ronaldo, Bejl i Benzema. Atletiko: Oblak, Huanfran, Filipe Luiz, Dijego Godin, Stefan Savić, Fernandez, Koke, Gabi, Saul, Grizman i Tores 20.35
19.30
18.50 -
17.50 -
16.50
15.50 -
15.00h -
14.30h - Zanimljiva izjava Marka Materacija uoči finala. Probajte da pogodite: Šta mislite za koga će Materaci navijati večeras? (VIDEO) 14.00h - Zinedin Zidan
foto: AP
13.30h - Evo i koja će velika MTV zvezda biti akter finala u Milanu! Italijanski tenor Andrea Bočeli i američka pevačica Ališa Kiz nastupiće uoči finala Lige šampiona na stadionu San Siro u subotu, objavljeno je na sajtu UEFA.
13.00h - Čolo je predosetio tenzije, naravno, ne ovih razmera.
foto: Reuters
12.30h - TUČA NA AERODROMU! OVDE

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.