FSS I REPREZENTATIVCI U AKCIJI U BORBI PROTIV KORONE: Infektivnoj klinici donirano 250.000, akcija se nastavlja!
Fudbalski reprezentativci Srbije će takođe donirati određena novčana sredstva, Foto: Starsport©

bravo

FSS I REPREZENTATIVCI U AKCIJI U BORBI PROTIV KORONE: Infektivnoj klinici donirano 250.000, akcija se nastavlja!

Prikuplja se pomoć za lekare i građane

Objavljeno:

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je kampanju prikupljanja finansijske pomoći zdravstvenom sistemu, državi i građanima zbog pandemije koronavirusa.

- Suočeni sa pandemijom, pošasti koja je Srbiju i gotovo celokupnu svetsku populaciju dovela u stanje opšte mobilizacije i brige za svaki ljudski život, FSS je na elektronskoj sednici Odbora za hitna pitanja doneo je odluku da u humanitarne svrhe donira značajna novčana sredstva - navodi se u saopštenju FSS.

Zaposleni u FSS su izdvojili deo svojih mesečnih primanja, a kako se navodi, značajnim sredstvima će pomoći i reprezentativci Srbije u fudbalu.

- Ovom prilikom fudbalska organizacija apeluje na sve aktere koji žive od fudbala i za fudbal, da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu u borbi za Srbiju protiv koronavirusa. Klubovi, igrači, treneri, sudije, sponzori, privrednici, fudbalski radnici, i svi oni koji žele i mogu da pomognu, neka pokažu jedinstvo i solidarnost u trenucima kada je Srbiji ono najpotrebnije - dodaje FSS.

Sredstva mogu da se uplate na namenske račune koje je FSS objavio na svom zvančinom sajtu.

Namenski računi za pomoć koje je otvorio FSS
Namenski računi za pomoć koje je otvorio FSSfoto: FSS.rs

Kampanja će, dodaje se, trajati dok god je vanredno stanje, a FSS će kontinuirano obaveštavati javnost o visini prikupljenih sredstava.

Prvi prikupljen iznos od 250.000 evra biće doniran Infektivnoj klinici u Beogradu za nabavku respiratora i medicinske opreme.

"Nastavljamo dalje, do konačne pobede!", ističe se iz Fudbalskog saveza Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.