ENGLEZI USTALI PROTIV SITIJA: Osam klubova Premijer lige ne želi da vidi Građane u Ligi šampiona!
Foto: EPA/Peter Powell

novi problem

ENGLEZI USTALI PROTIV SITIJA: Osam klubova Premijer lige ne želi da vidi Građane u Ligi šampiona!

Videćemo šta će biti

Objavljeno:

Kao što je poznato, Mančester siti je suspendovan na dve godine iz Evrope zbog kršenja finansijskog fer-pleja, ali Građani se još uvek nadaju da bi njihova žalba mogla da bude usvojena i da će tako ostati nekažnjeni.

Predstavnici Sitija su poslali žalbu Sudu za sportsku Arbitražu (CAS), koji će odlučivati o tome da li le će poništiti odluku Evropske kuće fudbala. Pandemija koronavirusa je usporila proces, a novi problem za Mančester siti predstavlja inicijativa osam engleskih klubova.

Liverpul, Mančester junajted, Ćelsi, Lester, Arsenal, Vulverhempton, Totenhem i Barnli su poslali mejl u kome traže od advokatskog tima koji će se boriti za prava Građana u Lozani da to ipak ne čini.

Oni smatraju da klub sa Etiharda i dalje ima povoljan status u Ligi šampiona i da bi mogao u budućnosti da ide na štetu nekog drugog engleskog kluba.

U dokumentu koji su poslali klubovi Premijer lige se navodi da bi Siti mogao da igra Ligu šampiona sve dok CAS ne donese konačnu presudu, što bi moglo da potraje.

Stoga, ovi engleski klubovi smatraju da ne bi trebalo ni pokretati sudski proces da se Mančester sitiju "poniši" odluka UEFA, koja stupa na snagu od naredne sezone

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.