ALBANAC SE EMOTIVNO RASPAO ZBOG SRBINA: Svi smo plakali, samo je Miha bio jak!
Siniša Mihajlović, Foto: Starsport©

otkriva

ALBANAC SE EMOTIVNO RASPAO ZBOG SRBINA: Svi smo plakali, samo je Miha bio jak!

"Nije se slučajno Bolonja okrenula zbog njega", reči su Džemailija

Objavljeno:

Bivši kapiten Bolonje Blerim Džemaili govorio je o odonsu sa Sinišom Mihajlovićem.

Albanac koji igra za švajcarsku reprezentaciju je napustio Bolonju i prešao u redove kineskog Šenžena.

- Dugo sam pričao sa Mihajlovićem, istakao da je moj izbor Kina, a odgovorio mi je da radim ono što osećam. Sigurno je da mi nikada ne bi dao kapitensku traku da nismo imali sjajan odnos. Ipak, morao sam da gledam budućnost - rekao je Džemaili Italijanima.

Svaku normalnu ekipu bi ovakva vest uništila, smatra Džemaili.

-Ta naša borba je od početka bila nadrealna, ono što se svima nama desilo bi "ubilo" normalnu ekipu. Ali ne i Bolonju, a posebno ne koju vodi Mihajlović. Pet meseci smo se ponašali i igrali prema njegovom ukusu.

Na pitanje da li je mislio da će Siniša odustati i povući se iz trenerskog posla odgovroio:

- Iskreno, uvek smo imali Sinišu "iznad svih nas", njegovi saveti, prigovori, pa čak i vrištanje su ostali u glavama svih nas. Ljudi iz stručnog štaba nikada nisu hteli da ga zamene, uvek su bili njegov glas i delovali kao megafon. Ipak, raditi bez Siniše je problem, govorimo o fantastičnokm treneru i osobi. Nije se slučajno Bolonja okrenula zbog njega.

Deluje da su igrači igrali sa Sinišu, ali se Džemaili plaši da to kaže jer bi, kako kaže, Miha došao po njega u Hong Kong zbog toga.

- Ako odgovorim sa 'da'. onda će mi doći u Hong Kong da me vrati nazad. Siniša nam je uvek govorio da moramo igrati za društvo, za dres, za ljude, a ne za njega, čak i ako priznajem da smo imali nervoznu reakciju. Ostali su radili ono što je Siniša posejao ranije, jer je ova Bolonja uvek znala šta treba i kako to treba da radi.

Jedan detalj Džemaili će zauvek pamtiti.

- Kada smo ga videli u hotelu dva sata pre utakmice u Veroni (na otvaranju sezone Serije A prim. aut). Priznajem da su to bili izuzetno emotivni trenuci, plakao sam sa saigračima. Samo je jak bio Siniša.

Bolest nije uticala na Mihin temperament.

- Nakon remija kod kuće protiv Parme, rekao nam je sve. Izgubili smo u Sasuolul, srećom da je bila pauza, inače bi nas ubio. Uvek nam je govorio da Bolonja mora da bude hrabra, intezivna, agresivna i da se ne boji bilo koga - zaključio je Džemaili.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.