KAD SU SVI BEŽALI IZ KINE ON JE OTIŠAO: Zoran Tošić javlja kakva je situacija u zemlji odakle je krenula pandemija!
Zoran Tošić je postao član kineskog drugoligaša pre nekoliko nedelja, Foto: Printscreen/Arenasport

Optimističan je bambi

KAD SU SVI BEŽALI IZ KINE ON JE OTIŠAO: Zoran Tošić javlja kakva je situacija u zemlji odakle je krenula pandemija!

Za sada je i dalje u klupskom hotelu

Objavljeno:

U trenucima kada su svi bežali iz Kine, dok je tamo bio najjači udar koronavirusa, Zoran Bambi Tošić je doneo neočekivanu odluku i potpisao za kineski klub ne znajući kada će se situacija razrešiti.

Iskusni krilni fudbaler je prešao u redove Tajdžu Juande koji se takmiči u drugoj ligi i mnoge iznenadio da odlazi u zemlju iz koje je sve i krenulo, odnosno, gde je prvo otkriven koronavirus koji je već sada zahvatio čitav svet.

U međuvremenu se situacija baš u Kini primiruje, virus Covid-19 popušta i neke prognoze govore da bi za mesec dana moglo sve da se vrati u normalu, a između ostalog da počne i fudbalsko prvenstvo.

- Trebalo bi da počne liga sredinom aprila, kad se sve smiri. Takve su informacije, mada još nisu zvanične. Videćemo kako će se odvijati situacija sa virusom korona, ali treniramo normalno, pripreme su u toku, ove sedmice bi trebalo da počnemo sa odigravanjem prijateljskih utakmica. Sve se polako vraća u normalu - ispričao je Bambi za televiziju "Arena sport".

Kada je potpisao ugovor sa Kinezima Tošić je hrabro poručivao da se ne plaši virusa, a na licu mesta se i uverio da ekspanzija jenjava.

- Situacija se smiruje. Od ljudi s kojima komuniciram dobio sam informaciju da je proteklih dana zabeležno deset do 20 novih slučajeva, što za ovoliku državu nije toliko strašno. Sve ide na bolje, biće još manje slučlajeva, ubrzo će se sve završiti.

Kada je stigao morao je i on u karantin iz mera predostrožnosti.

- I dalje se nalazim na trening centru, tragam za stanom, pripreme su u toku, treninzi su zahtevni, nema mnogo vremena za kretanje zbog čega sam uglavnom u hotelu i sportskom kompleksu. Prvih nekoliko dana po dolasku u Kinu proveo sam u karantinu, testiran sam svakodnevno. I dan-danas nam proveravaju telesnu temperaturu. Predostrožnosti radi, bolje da budemo sigurni. Sve je mirno - priča Tošić.

Zoran Tošić je otišao u Kinu kada su svi bežali odatle
Zoran Tošić je otišao u Kinu kada su svi bežali odatlefoto: Emilija Jovanović

Bivši igrač Partizana je do Kine doputovao preko Moskve, sledeo je u Šangaj, odakle je prebačen u 300 kilometara daleki Taiži.

- Prva tri dana sam proveo u sobi, u karantinu, ali kako se situacija poboljšavala ostao sam kraće od ostalih u izolaciji. Po izlasku sam odmah počeo da treniram sa ekipom. U poslendjih 20-ak dana u ovom gradu nema novozaraženih, ali radi zaštite svi nosimo maske. Generlano, mirno je i čisto - dodao je Zoran Tošić, uz napomenu da je svakodnevno komunicira sa porodicom i da njegovi prate instrukcije nadležnih.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.