GNEVNI VEJN RUNI OSUO PALJBU PO VLASTIMA ZBOG KORONAVIRUSA: Ako se neko zarazi u mojoj porodici...
Vejn Runi je opleo po čelnicima FA Engleske jer su toliko dugo čekali da prekinu takmičenje, Foto: EPA/Peter Powell

jako je besan

GNEVNI VEJN RUNI OSUO PALJBU PO VLASTIMA ZBOG KORONAVIRUSA: Ako se neko zarazi u mojoj porodici...

Bivši engleski repezentativac preti prekidom karijere

Objavljeno:

Premijer liga je jedva donela odluku da prekine šampionat u svim rangovima takmičenja zbog pandemije koronavirusa.

Mnogi igrači su apelovali još ranije da se prvenstvo prekine kako bi se sprečilo širenje virusa Covid-19, a posle mnogo odugovlačenja i pojave prvih slučajeva zaraženih fudbalera i trenera na kraju je prelomljeno da se ne igraju mečevi.

Sve to je izazvalo gnev u Vejnu Runiju, koji trenutna u Derbi Kauntiju ima ulogu igrača i menadžera, a u kolumni koju je napisao za "Tajms" poručio je čelnicima takmičenja i vlastima da im nikada neće oprostiti u slučaju da se neko u njegovoj porodici zarazi.

VejN Runi je zapretio da će prekinuti karijeru zbog situacije
VejN Runi je zapretio da će prekinuti karijeru zbog situacijefoto: EPA/Peter Powell

- Ne razumem? Zašto smo čekali do petka? Zašto je Mikel Arteta morao da se razboli da bi utakmice bile otkazane? Za igrače, sobolje i njihove porodice bila je ovo zabrinjavajuća nedelja - ona u kojoj se osetio nedostataj liderstva Vlade, Fudbalske asocijacije i Premijer lige. Posle hitnog sastanka konačno su doneli dobru odluku. Do tada imao sam utisak da su sve tretirali kao zamorčiće - napisao je Runi, a potom postao još oštriji.

- Ako se bilo ko u mojoj porodici zarazi preko mene, jer sam morao da igram fudbal kad to nije bilo bezbedno, dobro ću razmisliti da li ću ikad više igrati. Nikada to ne bih oprostio vlastima.

Vejn Runi je izneo predlog kad da se prvenstva nastave
Vejn Runi je izneo predlog kad da se prvenstva nastavefoto: AP

On je u svom autorskom tekstu izneo i predlog da ukoliko se situacija uskoro ne promeni i ne postane bezbedno da se igraju mečevi da je onda najbolje da se sezona nastavi u septembru.

- Ako se steknu uslovi mogli bismo da nastavimo u septembru. A sledeće dve sezone trebalo bi da počinjemo na zimu. To se taman uklapa sa Svetskim prvenstvom u Kataru, koji će se održati u novembru i decembru 2022. godine - istakao je bivši engleski reprezentativac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.