EURO 2020 SE SIGURNO ODLAŽE?! Englezi ekskluzivno objavili koji je novi termin za Evropsko prvenstvo!
EURO je zakazan da počne 12. juna, ali to se neće desiti, Foto: AP

U utorak zvanična potvrda

EURO 2020 SE SIGURNO ODLAŽE?! Englezi ekskluzivno objavili koji je novi termin za Evropsko prvenstvo!

Sve su veće šanse da se prvenstvo "starog kontinenta" zakazano da počne 12. juna pomeri

Objavljeno:

Ljubitelji fudbala trenutno najviše strepe zbog konačne odluke o Evropskom prvenstvu koje je predviđeno da se igra u junu i julu, ali usled čitave situacije sa pandemijom koronavirusa je pod znakom pitanja.

Nacionalna prvenstva su obustavljena u većini zemalja, i to na period od mesec dana kako bi se sprečilo još veće širenje virusa Covid-19, a zbog njihovog završetka zavisi i kada će se igrati EURO.

UEFA bi trebalo u utorak da donese konačnu odluku o tome da li plan održavanja šampionata "starog kontinenta" ostaje na snazi ili dolazi do odlaganja.

EURO 2020 će gotovo sigurno biti odloženo
EURO 2020 će gotovo sigurno biti odloženofoto: Profimedia

Međutim, informacije koje stižu iz različitih izvora su uglavnom pesimistične, o čemu govori i izjava Eveline Kristilin, iz Saveta FIFA i članice Izvršnog odbora UEFA.

- Ne tumačim misli ostalih članova Izvršnog komiteta, ali smatram da je neophodno da se ostavi prostor i vreme da se završe nacionalne lige, a to bi onda značilo i da se Evropsko prvenstvo odloži za sledeće leto. I o tome ćemo razgovarati u narednih nekoliko dana - poručila je Kristilin.

U međuvremenu je britanski "Telegraf" pod vinjetom "ekskluzivno" objavio da će EURO biti odložen i to za decembar ove godine.

EURO bi mogao da se održi u decembru
EURO bi mogao da se održi u decembrufoto: EPA/Anatoly Maltsev

Britanci tvrde da je plan koji će UEFA predložiti u utorak na sastanku sa nacionalnim Savezima da se nacionalna prvenstva završe tokom leta kada pandemija koronavirusa bude suzbijena, a da na kraju godine bude održano EP.

To nije jedina ideja, jer postoje i zagovornici predloga da se EURO pomeri za celih godinu dana i da se održi tek 2021. godine.

Šampionat svakako neće biti otkazan, samo se traži najbolje moguće rešenje da se održi, jer, na kraju krajeva, i veliki novac je u igri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.