GAVRIĆ JE ZVEZDINO BLAGO: Šampion Srbije sa 'pola gasa' pobedio Napredak na praznoj Marakani!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

Superliga Srbije, 26. kolo

GAVRIĆ JE ZVEZDINO BLAGO: Šampion Srbije sa 'pola gasa' pobedio Napredak na praznoj Marakani!

Sva dešavanja na meču na stadionu "Rajko Mitić" mogli ste da pratite u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 19:58h

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak rezultatom 3:0 (1:0) u 26. kolu Superlige Srbije.

Utakmica je odigrana bez prisustva publike, zbog ozloglašenog koronavirusvirusa koji hara celom planetom. Umesto pred 30 i više hiljada na Marakani, meč je osim učesnika i igrača na klupama ispratilo 50-ak ljudi: lekari, novinari, fotografi, redari i skupljači lopte.

Huk Delija zamenila je dreka igrača i zvuk lopte koja se besomučno udarala 90 i kusur minuta na našem najvećem stadionu. Sablasne scene i utakmica koja se igra kao po kazni ne prija ama baš nijednom fudbaleru, ali, to nam je što nam je.

Što se tiče fudbala, ekipa srpskog šampiona dominirala je od samog početka igre i bez većih problema stigla do nova tri boda. Meč će ostati upamćen po prvencu Željka Gavrića, koji je opravdao svaki minut koji mu je dao Stanković ove polusezone.

1 / 8 Foto: Starsport©

Polovinom prvog dela igre došlo je do prvih većih uzbuđenja. Prvo je Gobeljić sjajno centrirao Tomaneu koji loptu zahvata glavom, međutim Kordić vadi loptu iz gola, da bi samo par trenutaka kasnije, Tomane ipak postigao gol nakon uigrane kombinacije iz kornera, gde je Degenek sa prve stative glavom prebacio loptu do Portugalca koji na efektan način glavom smešta loptu u mrežu za 1:0.

Samo koji minut kasnije, Tomane je izborio i jedanaesterac za svoj tim, a štoper Pankov pogodio prečku sa bele tačke i tako propustio priliku da postigne debitantski pogodak u crveno-belom dresu.

Nikolić je mogao da se upiše u listu strelaca nakon lepe kombinacije Pavkov-Ben, međutim Kordić je bio dobro postavljen i sprečio novi gol. Mladi Gavrić je u finišu prvog dela pokušao da ugrozi gol Napretka iz slobodnog udarca i to je bila poslednja situacija u prvih 45 minuta.

Najlepši momenat utakmice dogodio se u 53. minutu kada je "zaplesao" Željko Gavrić. 19-godišnji fudbaler crveno-belih je prvo proturio loptu kroz noge jednom igraču Napretka, onda je odigrao dupli pas sa Nikolićem i samo ćušno loptu u mrežu za svoj prvi pogodak u dresu Crvene zvezde.

Tačku na 23. pobedu crveno-belih u domaćem prvenstvu stavio je Mirko Ivanić posle sjajnog dodavanja Bena.

Sva dešavanja na meču na stadionu "Rajko Mitić" mogli ste da pratite u "lajv blogu" na Espresu.

88. minut - GOOOL: Ivanić ipak uspeva da postigne gol, odlično je iskoristio pas Bena za 3:0.

80. minut - Zicer za Ivanića, koji nije uspeo u gol da pretvori sjajan pas Bena.

67. minut - Prvi šut Napretka na meču, Aleksić je sve dobro uradio izuzev završnice.

53. minut - GOOOOL! Prvenac Željka Gavrića u seniorskom timu, koji je sjajno kombinovao sa Nikolićem za 2:0. Prava majstorija najmlađeg igrača u redovima crveno-belih!

46. minut - Stopostotna prilika za crveno-bele, Milan Pavkov je izbegao ofsajd zamku, ali je njegov udarac zaustavio golman Koridć. Morao je bolje da reaguje napadač Zvezde u ovoj situaciji.

Kraj prvog poluvremena: Crvena zvezda - Napredak 1:0

44. minut - Za kraj poluvremena Gavrić je ponovo isprobao svoje šuterske sposobnosti. I dalje je bez gola u senirskom timu mladi igrač Crvene zvezde.

38. minut - Lepa "biciklica" Gavrića, koji je raspalio po lopti sa dvadesetak metara, ali je dobro reagovao golman gostujuće ekipe.

foto: Starsport©

27.minut - PROMAŠAJ! Raša Pankov je pogodio prečku.Ostaje 0:0.

26. minut - Penal za Zvezdu, Tomane čim što je ušao u igru odmah je napravio pometnju na terenu, sjajno je predriblao Đukovića koji ga je oborio u kaznenom prostoru.

foto: Starsport©

21. minut - GOOOL: Sjajan korner Zvezde, koji u pogodak pretvara Tomane! Deluje da je ovo uigrana akcija, Gavrić je centrirao, Pavkov prebacio na drugu stativu, a Portugalac zatresao mrežu. Jedini problem za crveno-bele je to što je dobio udarac ovom prilikom.

20. minut - Evo druge šanse za crveno-bele, Tomane je šutirao glavom posle sjajnog centaršuta Gobeljića. Međutim, golman Kordić je sačuvao Napredak.

15. minut - Za sada gledamo utakmicu slabog tempa, nema uzbuđenja i velikih prilika u uvodnim momentima meča. Nadamo se da ćemo imati šta da vidimo u nastavku.

5. minut - Prva šansa za Crvenu zvezdu na meču, odlično je Tomane dodao do Bena, koji je šutirao snažno u golmana Napretka.

foto: Starsport©

18:03 - Utakmica je počela.

1 / 4 Foto: Starsport©

17:55 - Jovan Šegrt će deliti pravdu na večerašnjem meču.

17.30 - Evo i nekih scena sa "puste" Marakane.

1 / 3 Foto: Espreso

17.10 - Treneri su se opredelili za sledeće startne postave:

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov, Babić, Degenek – Ben, Petrović, Nikolić, Gavrić – Tomane, Pavkov.

Napredak: Kordić - Obradović, Ožegović, Aleksić, Stević - Markoski, Vušurović, Ilić, Desančić, Pajović - Ćuković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.