STANKOVIĆ O ALARMANTNOJ SITUACIJI: Milano je prazan grad, žena i sin su mi u polukarantinu! Pamet, a ne hrabrost!
Dejan Stanković je više pričao o situaciji s koronavirusom u Milanu, Foto: crvenazvezdafk.com

O novonastaloj situaciji

STANKOVIĆ O ALARMANTNOJ SITUACIJI: Milano je prazan grad, žena i sin su mi u polukarantinu! Pamet, a ne hrabrost!

Trener crveno-belih se osvrnuo i na svoju porodicu koja se nalazi u najugroženijoj regiji Evrope trenutno

Objavljeno: 16:04h

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković je gotovo veći deo konferencije za medije pred utakmicu protiv Napretka odgovarao na pitanja u vezi sa novonastalom situacijom zbog pandemije koronavirusa.

Strateg srpskog šampiona je podsetio na to da su njegova supruga i deca u Italiji, u Milanu, koji je jedno od žarišta pandemije u Evropi i gde je zabeležen do sada najveći broj zaraženih u Evropi.

- Žao mi je zbog nastale situacije, ali moramo da sledimo i pratimo uputstva. Moramo da budemo socijalno odgovorni i inteligentni, jer vidimo šta se dešava svuda oko nas. Ja nisam kompetentan da dajem odgovore za novu situaciju. Imamo ljude koji su kompetentni. Znam kako je u Italiji, tamo su mi supruga i srednji sin. Oni su u polukarantinu. Milano je bukvalno prazan grad. Ima jedna rečenica, ne znam da li da je kažem. Ako su naši roditelji i dedovi uradili sve da nama bude bolje, onda je došlo vreme da im vratimo. Stariji ljudi su ugroženi, moji roditelji imaju 65 godina - rekao je Stanković na konferenciji.

Dejan Stanković sa suprugom Anom i sinovima
Dejan Stanković sa suprugom Anom i sinovimafoto: Printscreen/Instagram/dejanstankovic

On je u svakodnevnom kontaktu sa njima, a kako se bori sa ispunjavanjem svojih obaveza uz kontantno razmišljanje o porodici, nije želeo da kaže.

- To je moja stvar i supruge Ane. Mora da se ispoštuju stvari. Nije ovo stvar hrabrosti, nego inteligencije.

U stručnom štabu mu se nalaze i dvojica Italijana.

- Oni dobijaju informacije. Dugo nisu bili u Italiji. Ovde su u Beogradu. Jedino je problem što su Italijani. Pratimo situaciju, imamo i grupu na telefonskoj aplikaciji.

Dejan Stanković u stručnom štabu ima dvojicu Italijana
Dejan Stanković u stručnom štabu ima dvojicu Italijanafoto: Facebook/FK Crvena zvezda

Stanković nije želeo da spekuliše o mogućem prekidu Superlige, kao što je to učinjeno u mnogim drugim državama.

- Nisam kompetentan da pričam o toj temi. Postoji jasna hijerarhija. Od UEFA preko nacionalnih Saveza - jasan je strateg Zvezde.

Na kraju, malo priče i o subotnjem protivniku.

- Imali smo lepo gostovanje u Šapcu. Lepa utakmica, gledali smo Napredak. Oni su smenili trenera i doći će sa idejom ovde. Mi imamo naše zadatke, siguran sam da će momci ispoštovati ono što smo spremili tokom sedmice - rekao je Stanković i otkrio koji mu je plan za Kruševljane.

Dejan Stanković će igrati s dvojicom napadača protiv Napretka
Dejan Stanković će igrati s dvojicom napadača protiv Napretkafoto: Starsport©

- Igraću sa dvojicom napadača. Gledam da izvedem funkcionalan tim za svaku narednu uttakmicu. Nekada će biti jedan, a nekada tri napadača - dodao je Stanković uz napomenu da će biti lišen usluga Milana Rodića i Ričmonda Boaćija.

Utakmica Crvena zvezda - Napredak se igra u subotu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić", a odlukom Vlade Srbije zabranjeno je prisustvo gledalaca uz posebne mere preventive koje su uvedene na samom stadionu za one kojima je dozvoljeno da budu prisutni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.