IGRAČI PARTIZANA U KARANTINU: Čeka se testiranje na koronavirus, Milošević zabrinuo Grobare pred Voždovac!
Savo Milošević, Foto: Starsport©

PRED MEČ 25. kola

IGRAČI PARTIZANA U KARANTINU: Čeka se testiranje na koronavirus, Milošević zabrinuo Grobare pred Voždovac!

Trebalo bi da igrači budu testirani u ponedeljak

Objavljeno:

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević obratio se novinarima na stadionu u Humskoj pred subotnje gostovanje na Voždovcu, istoimenoj ekipi u okviru 25. kola Superlige.

- Nisam stručnjak, ali vidim da su na svetskom nivou preduzete ogromne mere zaštite i to mi govori da je problem ozbiljan i da će se u nekom momentu on preliti i na Srbiju. Kada će se to desiti, zaista je teško predvideti, ali moramo da imamo i tu činjenicu u vidu da i kod nas može da se desi da liga bude suspendovana ili prekinuta jer koliko vidim, to je neminovnost, samo je pitanje momenta. Generalno već sada osećamo da ambijent nije najidealniji da bi se održavala sportska takmičenja. Ne mislim samo na fudbal, videli ste već da je u drugim sportovima sve suspendovano, tako da je teško fokusirati se na fudbal i sport kada ovakva jedna situacija utiče bukvalno na sve - rekao je Milošević na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Finansijske posledice ovog virusa će biti velike:

- Zaista ne mogu u ovom momentu o tim stvarima da pričam. To jeste jedan deo problema, pričamo samo o sportu, a mislim da će finansijske posledice po Evropu i po svet tek da se računaju. Tu je sport ili fudbal samo jedan segment. Imate države koje su potpuno blokirane, to traje nedeljama i finansijski gubitak je značajno veći. Posledice korone će tek da se osete i to kad kažem, ne mislim samo na fudbal.

Savo Milošević
Savo Milošević foto: Starsport©

Ono o čemu jeste mogao da kaže pokoju reč je činjenica da je svoje igrače povukao u karantin, a u ponedeljak će verovatno biti i testiranja u Humskoj.

- Imamo u najavi u ponedeljak nešto, ali ne mogu za sada da potvrdim to - kaže Milošević.

Savo se na kraju malo i našalio rekavši da nema neke razlike igraju li se utakmice sa publikom ili bez nje kada je reč o opasnosti i veruje da će nadležne službe u Vladi preduzeti prave korake koje će slediti i Superliga i klubovi.

- Možda nije momenat da se nasmejemo, ali nema drastične razlike sa publikom ili bez. Nema, suštinski. Opet se vraćam na to da te dve države (Srbija i Turska) zvanično nemaju veliki problem sa koronom, ali ne znači da neće doći. Evidentno je da, ako je svuda u okruženju, pitanje je kada će da eskalira i u Srbiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.