Da li ste znali da postoji Svetsko prvenstvo u fudbalu za beskućnike? (FOTO) (VIDEO)

sjajna humana priča

Da li ste znali da postoji Svetsko prvenstvo u fudbalu za beskućnike? (FOTO) (VIDEO)

Trenutno se u Amsterdamu održava 13. po redu Svetsko prvenstvo u fudbalu za beskućnike na kome učestvuje čak 64 tima
Objavljeno: 14:17h

Malo je verovatno da ste čuli za Svetsko prvenstvo u fudbalu za beskućnike? Ipak, ovakvo jedno takmičenje postoji i održava se već dugi niz godina. Ove godine održava se 13. po redu, a domaćin je Amsterdam. Učestvuje čak 64 ekipa iz 48 zemalja, a koliko je popularno pokazuje i činjenica da je početni udarac na ovom prvenstvu izveo kralj Holandije, Vilijam Aleksander.

Na ovom prvenstvu pojaviće se čak 500 učesnika, raspoređenih u muške i ženske ekipe. Igra se na terenu za mali fudbal i igra je veoma dinamična, a jednoj utakmici prisustvovao je i legendarni engleski trener Hari Rednap. Ideja o organizaciji ovakvog jednog događaja nastala je čak 2001. godine, a prvo Svetsko prvenstvo održano je 2003. godine u Gracu. Nakon toga gradovi domaćini bili su redom Geteborg, Edinburg, Kejptaun, Kopenhagen, Melburn, Milano, Rio de Žaneiro, Pariz, Meksiko Siti, Poznanj i Santijago. Za sada su najbolji Italijani i Brazilci sa po dve osvojene titule.

Naime, 94% učesnika je reko da Svetsko prvenstvo ima veliki uticaj na njihov život, 83% je poboljšalo odnose sa svojom porodicom i prijateljima, 77% je napravilo totalni zaokret u svom životu, a 71% je nastavilo da se intenzivno bavi sportom.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.