Da koronavirus prekine prvenstva danas, evo ko bi bili šampioni najjačih liga Evrope!
Foto: EPA/ANDY RAIN, EPA/Jose Manuel Vidal, AP/Alessandro Di Marco, EPA

bez iznenađenja

Da koronavirus prekine prvenstva danas, evo ko bi bili šampioni najjačih liga Evrope!

Liverpul, Barsa, Bajern, Juve i PSŽ bi osvojili pehare

Objavljeno:

Koronavirus pravi opštu pometnju širom sveta, sportski događaju se odlažu i igraju bez prisustva publike, italijanska liga je suspendovana do 4. aprila, što nas je navelo da napišemo tekst o tome šta bi bilo da se prekinu prvenstva na današnji dan.

Evo ko bi bili šampioni pet najjačih liga sveta.

ENGLESKA

Posle trideset godina titula se vraća na Enfild! Ovo je sezona koja će biti upamćena po neverovatnoj mašineriji Jirgena Klopa. Nemački stručnjak je stvorio jedan od najdominantnijih ekipa u ovom veku, Liverpul se prošetao kroz Premijer ligu, pošto devet kola pre kraja ima 25 bodova više u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti i čudo je potrebno da titula ne ode na Enfild. Ako bi se sada završilo prvenstvo, Crveni bi imali samo jedan poraz i jedan remi. Treći bi bio Lester, dok bi na četvrtom mestu engleskog prvenstva bio Čelsi.

foto: EPA/Peter Powel

NEMAČKA

U Nemačkoj ništa novo, da se Bundesliga upravo završi Bajern iz Minhena bi osmi put po redu osvojio prvenstvo i potvrdio apsolutnu dominaciju. Iako je u jednom trenutku delovalo da ovo nije sezona Bavaraca, oni su počeli da igraju kako umeju i nalaze se na dobrom putu da se domognu pehara. Večni pratilac je Borusija Dortmund, dok je na trećem mestu Nagelsmanov Lajpcig, koji je juče obezbedio četvrtfinale Lige šampiona. Ekipa koja je očarala celu Evropu nalazi se na četvrtoj poziciji. Reč je o Bajer Leverkuzenu. Videćemo šta će se dogoditi i da li će neko uspeti da prestigne Bajern, koji sada ima četrii boda više u odnosu na Borusiju.

foto: EPA/ Andy Rain

ŠPANIJA

Dugo nije bila ovakva neizvesnot u Primeri. Barselona i Real vode veliku bitku i smenjuju se na prvom mestu iz kola u kolo. Posle 27. kola na prvom mestu je katalonska ekipa sa dva boda više u odnosu na tim Zinedina Zidana. Da Koronavirus sada okonča prvenstvo Mesi i družina bi treći put zaredom bili prvaci Španije, a Ligu šampiona bi obezbedili Sevilja i Real Sosijedad pre Atletiko Madrida, koji se nalazi na šestom mestu sa bodom manje u odnosu na mesto koje vodi u elitno evropsko takmičenje.

foto: EPA

ITALIJA

Ista priča kao i sa Nemačkom... Da se Serij A, čiji su svi mečevi odloženi do 4. aprila, završi danas, "večni" šampion Juventus bi po deveti put osvojio Skudeto. Mnogi se nadaju da će baš ove sezone uspeti da prekinu niz Stare dame, ali ekipa Mauricija Sarija je u velikom derbiju pobedila Inter i pokazao da itekako ima šampionski karakter. Na drugom mestu bi se našao Lacio, koji je pravi hit ove sezone, treći bi bio Inter, a četvrta sjajna Atalanta.

foto: AP

FRANCUSKA

Ovde se može reći da je sve gotovo i da je nebitno kada će se završiti prvenstvo u Francuskoj, pošto PSŽ ima čak dvanaest bodova više od Marseja. Parižani nakon 27 kola imaju 22 pobeda, dva remija i tri poraza.Ovo bi PSŽ-u bio treći uzastopni pehar namenjen najboljem timu Francuske, a deveti u klupskoj istoriji. Treći na tabeli je Ren, a četvrti Lil.

foto: AP

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.