Žao mi je što sam igrao za Zvezdu: Izjava koja je zapalila Balkan!
Foto: Starsport©

oglasio se

Žao mi je što sam igrao za Zvezdu: Izjava koja je zapalila Balkan!

Kaže da će to pamtiti čitavog života, ali ne po lepom...

Objavljeno: 12:29h

Zoran Vujović, nekadašnji defanzivac splitskog Hajduka, 1989. godine kratko je proveo u Crvenoj zvezdi koju je tada vodio legendarni Dragoslav Šekularac.

- Igrao sam za Crvenu zvezdu pet utakmica, pre rata. Svojom nesmotrenošću tada sam raskinuo ugovor s Kanom, a onda sam ga ponovno produžio. I izgubio sam pravo igranja za taj tim te godina, a jedini način igranja do početka nove sezone bio je odlazak u neki drugi klub. Kako su Kan i Zvezda imali dobar odnos, jer je Dušan Savić bio pre igrač Kana, za njih je to bilo najbolje rešenje i nisu mi dali da biram. Bio sam tamo 1989. godine - izjavio je Vujović zagrebačkom "Večernjem listu".

Kaže da će to pamtiti čitavog života, ali ne po lepom.

- Jako mi je žao zbog toga, ne zbog politike nego zato što sam naišao na trenera Šekularca koji mi nije davao priliku. S razlogom, ja sam ipak bio stariji igrač koji je napolju nešto i zaradio, pa je logično bilo dati priliku mlađima. Ali, eto, meni neki to igranje u Crvenoj zvezdi zameraju. Vi znate, kao i ja, koliko ima zločestih ljudi. A ja sam se, pre nego sam išao u Zvezdu, nudio Hajduku i Dinamu, ali oni nisu bili zainteresovani - dodao je 61-godišnji Vujović. S Hajdukom je bio šampion 1979. godine i osvajač Kupa Maršala Tita 1977. i 1984. godine. Za A reprezentaciju Jugoslavije između 1979. i 1989. godine nastupio je 34 puta i postigao dva pogotka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.