DANCI UNIŠTILI ROĐENDANSKU ŽURKU: Zvezdini klinci ostali bez četvrtfinala Lige šampiona!
Omladinci Crvene zvezde, Foto: Starsport©

liga šampiona, osmina finala

DANCI UNIŠTILI ROĐENDANSKU ŽURKU: Zvezdini klinci ostali bez četvrtfinala Lige šampiona!

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 18:03h

Mogla je ovo da bude prelepa proslava 75. Zvezdinog rođendana, Delije su napravile sjajnu atmosferu na voždovačkom ’krovu’, ali omladinci crveno-belih nisu uspeli da pobede Midtjiland i plasiraju se u četvrtfinale UEFA lige mladih. Danci su bili bolji od srpskog predstavnika rezultatom 3:0.

Daleko od toga da je ovo neuspeh, učenici Slavoljuba Đorđevića su već plasmanom u ovu fazu takmičenja napravili istorijski uspeh i pokazali da su svetla budućnost kluba sa Marakane. Ipak, kada se podvuče crta Mitjiland je i više nego zasluženo slavio u Beogradu.

Važnost utakmice uticala je da u prvih 45 minuta protekne bez velikih šansi. Na talonu je bio ogroman ulog, tako da se ništa nije prepuštalo slučaju. Đorđevićevi puleni nisu mnogo rizikovali u igri, a isti slučaj je bio i sa danskim šampionom.

Čovek oko se vrtela igra Zvezde je bio Borislav Burmaz. Korpulentni napadač crveno-belih je u dva navrata zapretio Torsenu, ali je oba puta bilo nedovoljno da ga savlada. Prvo je u 9. minutu pokušao atraktivno, da bi sedam minuta kasnije šutirao previše slabo. Osim ove dve prilike, Zvezda nije imala nijedan opasan napad.

1 / 11 Foto: Starsport©

Već je bilo sve spremno da se ode na odmor kada je štoper Zvezde Aleksandar Lukić nesmotreno reagovao u kaznenom prostoru i oborio hitronogog Simsira. Sudija Kan je bez razmišljanja pokazao na belu tačku, a Madsen je savladao Katića, heroja Zvezde iz Moldavije. Ispostaviće se, da je ovo bio trenutak koji je prelomio utakmicu.

Zvezda je ušla motivisano u nastavak meča, šut Babića je podigao publiku na noge, delovalo je da crveno-beli mogu do izjednačenja, ali umesto toga usledio je hladan tuš. Hansen je idealno proigrao Jansena, koji je rutinski pogodio za 2:0. Nisu je se Zvezda predavala, kidisali su crveno-beli i tražili gol, međutim, osam minuta kasnije Jansen je ponovo matirao Katića i potvrdio epitet najboljeg aktera utakmice.

Ono što svakako raduje jeste pristup Zvezde u nastavku, koja je uprkos nedostižnom rezultatu jurišala na gol Mitjilenda i po svaku cenu želela da dođe do počasnog gola.

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz "lajv-blog"...

74' GOL! 0:3 ima Midtjiland, opet je strelac Jensen, najbolji igrač ovog tima, koji je posle krenuo i da provocira navijače, zbog čega je nakratko nastala gužva.

68' Oštar start jednog igrača Zvezde nad golmanom Torsenom, ostao je mlađani čuvar mreže kratko da leži na "veštaku", a sudija nije imao izbora do da pokaže žuti karton Lukiću, momku koji je i skrivio onaj penal u završnici prvog poluvremena.

67' Miletić je zamenio Novakovića, Đorđević ima još samo jednu izmenu, ali pitanje je koliko ona može da promeni situaciju na terenu.

66' GOL! 0:2! Nažalost, čini se da je ovde sve gotovo. Na asistenciju Simsira, šutirao je Jensen, a nemoćan je bio Katić.

57' Solidan pokušaj Burmaza, ali od svega samo korner, posle koga je nastala mala gužva u kaznenom, ali ni od toga nije bilo ništa.

46' Počelo je drugo poluvreme, pred Zvezdom je težak zadatak. Trener crveno-belih odlučio je da u nastavku umesto Piplice šansu ukaže Njamculoviću.

POLUVREME!

43' GOL! 0:1! Madsen je prišao lopti, vrlo mirno, 1:0 vode Danci! Nisu pomogla ni ometanja Delija iza gola...

42' Katastrofalna reakcija Lukića u kaznenom prostoru, prošao je Simsir posle duplog pasa sa Jensenom, a sudija je svirao penal za Midtjiland.

28' Korner za Midtjiland, nezgodan centaršut na peterac, ali je Nvadike napravio faul nad golmanom crveno-belih Katićem.

22' Igra se oprezno, bez pravih prilika, ekipe za sada poprilično izjednačene, ali i evidentno nespremne na preveliki rizik.

16' Mirnih prvih 15-ak minuta, ali zbog značaja meča to je i očekivano. Povredio se jedan igrač Midtjilanda, tačnije, dobio je udarac zbog koga je morao nakratko da izađe sa terena. Prva prilika na meču posle toga, Burmaz se okrenuo u kaznenom prostoru, zahvatio poluvojelm ali nije ugrozio golmana Torsena.

Pogledajte i transparent Delija posvećen rođendanu Crvene zvezde:

Transparent Delija
Transparent Delija foto: Espreso.co.rs

16.00 - Utakmica je počela!

PODRŠKA DELIJA

foto: Espreso.co.rs

ATMOSFERA ISPRED STADIONA

1 / 4 Foto: Espreso

SASTAVI

C. ZVEZDA: Katić - Mitrović, Savić, Lukić, Blagojević - Matić, Novaković - Babić, Piplica, Radulović - Burmaz.

MIDTJILEND: Torsen - Andersen, Nvadike, Anker, Jensen - Lind, Madsen, Martis, Jensen, Simsir - Hansen.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.