GRANITNA ODBRANA SRPSKOG ŠAMPIONA: Zvezda objavila podatak koji raduje sve navijače!
Nemanja Milunović u skoku, Foto: Starsport©

270 minuta bez primljenog gola

GRANITNA ODBRANA SRPSKOG ŠAMPIONA: Zvezda objavila podatak koji raduje sve navijače!

Crvena zvezda je posle 24. kola Superlige Srbije na liderskoj poziciji sa 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca a do kraja sezone ostalo je 13 mečeva, šest u prvoj fazi i sedam u plej-ofu koji startuje 16. aprila

Objavljeno:

Crvena zvezda je u prolećnom delu Superlige Srbije u duelima protiv prva tri pratioca, Partizana, Vojvodine i Čukaričkog osvojila sedam bodova bez primljenog gola.

Za 270 minuta pomenuti protivnici su uputili samo četiri udarca u okvir gola Milana Borjana što pokazuje dominaciju i kvalitetnu timsku odbranu lidera Superlige Srbije.

Na startu sezone lider Superlige je odigrao odlično na Banovom brdu i kao gost trijumfovao 2:0, golovima Veljka Nikolića i Njegoša Petrovića, dok Mohamed El Fardu Ben nije iskoristio jedanaesterac u 45. minutu. Igrači Zvezde su od 10 udaraca ka golu domaćina sedam uputili u okvir gola. Čukarički, četvrtoplasirani tim Superlige je svega četiri puta uputio udarac ka golu našeg tima, s tim da su tri (Birmančević, Tedić, Mićin) išla pravo u naručje golmana Milana Borjana i bili lak plen.

foto: Starsport©

Istim rezultatom 2:0 pobeđena je Vojvodina, trećeplasirani tim koji je posle 90 minuta u koloni "udarci u okvir gola" imao veliku nulu. Na stadionu "Rajko Mitić" golove za crveno-bele postigli su El Fardu Ben i Marko Gobeljić, a ponovo je Zvezda bila dominantna uz odnos šuteva u okvir gola 10/6. Rival iz Novog Sada je pet puta pokušao da ugrozi Milana Borjana, ne i da ga zaposli.

foto: Starsport©

Crvena zvezda je bila bolji rival i od prvog pratioca Partizana, ali nije iskoristila šanse u tvrdom meču sa mnogo prekida pa je 162. izdanje večitog derbija po 14. put u istoriji, a šesti put na stadionu” Rajko Mitić” bilo završeno bez golova. Odnos šuteva u okvir gola je bio 5/2, dok je na drugoj strani rival od tri pokušaja samo preko Sadika u 9. minutu poslao loptu ka Borjanu. Taj pokušaj iz mrtvog ugla lako je neutralisan.

foto: Starsport©

Kad se podvuče crta, Zvezda je protiv tri prva pratioca osvojila sedam bodova uz gol razliku 4:0, imala odnos udaraca ka golu 25/15, a sjajnom timskom odbranom dozvolila je rivalima da ukupno u 270 minuta šutiraju 12 puta ka Borjanu, samo četiri puta ga nateraju da interveniše i da ih bukvalno ostavi na dve poluprilike.

Ovog proleća Zvezdu je najviše namučila Inđija u meču koji je završen 1:1. Ekipa koja se grčevito bori za opstanak je kao domaćin jedina uspela preko Krasića da matirala odbranu dvostrukog uzastopnog šampiona Srbije, a pritom su domaćini imali još dve velike prilike koje je odličnim intervencijama neutralisao kapiten Borjan. Inđija je imala odnos udaraca 3/3, a Zvezda 12/6.

foto: Starsport©

Crvena zvezda je posle 24. kola Superlige Srbije na liderskoj poziciji sa 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca a do kraja sezone ostalo je 13 mečeva, šest u prvoj fazi i sedam u plej-ofu koji startuje 16. aprila.

PROLEĆE

Čukarički – C. zvezda 0:2

4/3 šut ukupno 10/7

C. zvezda – Vojvodina 2:0

10/6 šut ukupno 5/0

Inđija – C. zvezda 1:1

3/3 šut ukupno 12/6

C. zvezda – Partizan 0:0

5/2 šut ukupno 3/1

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.