PROVOKACIJA DIREKTNO U SRCE NORVEŽANA: Fudbalski savez na rođendan legende fudbala podsetio na ONAJ gol!
Dragan Stojković postiže gol protiv Norvežana, Foto: Printscreen/Twitter/@FSSrbije

Dobro ga pamte

PROVOKACIJA DIREKTNO U SRCE NORVEŽANA: Fudbalski savez na rođendan legende fudbala podsetio na ONAJ gol!

Iskoristili su u FSS kao povod rođendan Piksija i podsetili Norvežane na ono što se zbilo pre 31 godine

Objavljeno:

Dragan Stojković Piksi, legendarni bivši srpski fudbaler, ovog utorka proslavlja svoj rođendan, a Fudbalski savez Srbije je to iskoristio kao priliku da "pecne" Norvežane s kojima će naša reprezentacija igrati polufinale baraža za odlazak na EURO.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji našeg fudbala napunio je 55 godina.

Dugo godina je bio kapiten reprezentacije u vreme dok se ona zvala Jugoslavija, a neki golovi koje je postigao u dresu nacionalnog tima su postali antologijski.

A FSS je podsetio na jedan pomalo zaboravljen trenutak iz njegove karijere, na čuvenu majstoriju iz slobodnog udarca kojom je doneo pobedu reprezentaciji Jugoslavije u Oslu 1989. godine u kvalifikacijama za Mundijal u Italiji.

Stojković je imao bogatu karijeru noseći dresove Radničkog iz Niša, Crvene zvezde, Olimpika iz Marseja, Verone i Nagoje.

Po završetku karijere je bio predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije i prvi čovek Crvene zvezde, da bi se kasnije posvetio trenerskoj karijeri i vodio Nagoju, a poslednji angažman mu je bio u kineskom Gvangdžu RF.

Reprezentacija Srbije igra polufinale baraža protiv Norveške u Oslu 26. marta, posle čega će ukoliko prođe u finale, u Beogradu igrati protiv boljeg iz duela Škotske i Izraela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.