PARTIZAN JE OŠTEĆEN ZA PENAL NA VEČITOM DERBIJU? Ovaj detalj je svima promakao - ali jednom čoveku nije!
Takuma Asano i Marko Gobeljić, Foto: Printscreen

"DA JE BILO VAR-A..."

PARTIZAN JE OŠTEĆEN ZA PENAL NA VEČITOM DERBIJU? Ovaj detalj je svima promakao - ali jednom čoveku nije!

Legendarni sudijski analitičar je rekao svoje

Objavljeno:

Utisak posle 162. Večitog derbija je da smo gledali loš fudbal, preterano defanzivan Partizan, jalovu Crvenu zvezdu, suđenje koje nikoga nije favorizovalo, ali takođe je nemoguće otrgnuti se utisku da je arbitar Lazar Lukić previše seckao igru, čak i u nekim situacijama kada to nije bilo prekopotrebno.

Međutim, postoji jedna osoba, renomirani sudijski analitičar Raka Đurović, koja tvrdi da je Lukić oštetio Partizan prilikom jednog duela Takume Asana sa Markom Gobeljićem u kaznenom prostoru Zvezde.

- Odbrambeni igrač je odgurnuo napadača, nije to bilo sa puno intenziteta i bilo bi mučno da je za to dosuđen faul. Međutim, zbog toga je Asano izgubio kontrolu nad loptom i od njega se ona odbila na ruku. Gobeljić se tu nepropisno gradio i lopta ga je pogodila u ruku. Verovatno bi za to VAR prekinuo igru - naveo je Đurović u izjavi za Maxbetsport.

Još jednu zamerku Đurović je imao za Lukića, a to je nekoliko startova koje je propustio da sankcioniše javnom opomenom.

- Na početku utakmice je bilo situacija gde je Lukić trebalo da pokaže žuti karton, ali nije. Tu su bila neka dva grublja faula Ričmonda Boaćija, jedan mladog Petrovića. Onda je odjednom promenio kriterijum i počeo da pokazuje žute kartone za svaki faul. Stani, nemoj da žuriš ako ne možeš da održiš taj kriterijum do kraja utakmice. Pošto on nije hteo da isključuje igrače, posle je ponovo puštao grublje faulove da prođu bez sankcija. Igrači su to znali, videli su. Siguran sam da ne bi Dušan Jovančić pravio onakve faulove sa žutim kartonom, da je mislio da će Lukić da ga isključi. Osnovno sudijsko pravilo je da nivo kriterijuma mora da bude isti za obe strane tokom čitave utakmice. Čini mi se da Lukić nije uspeo u tome u nedelju - poručio je Raka Đurović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.