NAJGORI DERBI U ISTORIJI: Zvezdina loša serija i potpuni podbačaj Partizana, ali oni su svetla tačka našeg fudbala
Detalj sa 162. Večitog derbija, Foto: Starsport©

espreso analiza

NAJGORI DERBI U ISTORIJI: Zvezdina loša serija i potpuni podbačaj Partizana, ali oni su svetla tačka našeg fudbala

Kakvi su vaši utisci nakon 162. Večitog derbija?

Objavljeno:

Najveća utakmica srpskog fudbala nam je donela ono što i mnogo puta tokom prethodnih godina, a to je razočaranje. Publika na stadionu "Rajko Mitić" je nakon 162. Večitog derbija otišla kući prilično nezadovoljna, pošto je utakmica završena bez golova, dok su na tribinama kao po običaju divljali huligani.

Početak prvog i skoro pa celo drugo poluvreme bilo je mučno za gledati. Prekidi, faulovi, bespotrebna tuča, ležanje po terenu sve su to stvari koje su obeležile meč Crvene zvezde i Partizana, koji je samo u nekoliko navrata zaličio na pravi fudbalski duel.

Nakon meča svi su osuli drvlje i kamenje po Večitom derbiju i prikazanoj igri, ali budimo realni, ovo nije a ni poslednji put da smo gledali ovakvu utakmicu. Počelo je mučno, pa je usledio period nešto bolje igre Zvezde, koja nije uspela da materijalizije dobar nalet. Partizan je zaigrao fudbal u drugom delu igre, ali to je premalo trajalo. Usledio je period igre koji ste bez problema mogli da prespavate.

Bivši predsednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević je rekao da 162. Večiti derbi bio najgori u istoriji.

- Ovo je bio najlošiji derbi u istoriji. Ma, sve je bilo ispod nivoa, prevashodno, suđenje i igra. Ovo ne može da se ponovi. Gledali smo jednu fizičku igru, bez imalo onoga zbog čega smo došli na fudblaski utakmicu - rekao je Tanasijević.

ZVEZDINA LOŠA SERIJA

Tim Dejana Stankovića je mnogo zadovoljniji nakon utakmice sa Partizanom, pošto je održao prednost od 11 bodova u odnosu na večitog rivala i stavio jednu ruku na pehar šampiona države. Ipak, ono što može da muči sve navijače crveno-belih jeste nefikasnost u mečevima sa Partizanom. Zvezda već tri Večita derbija nije uspela da postigne gol, a samim tim i pobedi crno-bele. Stankovićev prethodnik Vladan Milojević ima pozitivan skor sa Partizanom, ali mu se utakmice sa klubom iz Humske najviše zameraju, pošto zvezdaši smatraju da je najbolji trener Zvezde u 21. veku morao da ostvari više trijmufa.

foto: Starsport©

PARTIZANOV POTPUNI PODBAČAJ

Kada vam večiti rival beži 11 bodova, očekuje se da napadnete i krenete svim silama na protivnički gol ne bi li došli do pobede i na taj način smanjili zaostatak u odnosu na prvoplasiranu ekipu. Milošević nas je navikao na hrabar, energičan i motivisan pristup na mečevima sa Zvezdom, ali je Partizan potpuno razočarao. Njeogov tim je podbacio, premalo pretio i stvorio samo dve polušanse na meču. U nekim trenicma je delovalo kao da su crno-beli tim koji ima 11 bodova prednosti. Milošević je pre meča najavio evropski Partizan, a umesto toga smo videli Partizan iz Sente.

foto: Starsport©

SVETLA TAČKA DERBIJA

Ako za nekoga možemo da kažemo da je ulepšao Večiti derbi onda su to sigurno mladi fudbaleri. Željko Gavrić, Filip Stevanović i Veljko Nikolić su pokazali da srpski fudbal ima budućnost i da ovi klinci moraju da imaju mnogo više prostora, jer su daleko bolji od nekih skupocenih 'pojačanja'.

Željko Gavrić
Željko Gavrić foto: Starsport©

Igrač za koga možemo reči da je oduševio sve prisutne onda je to bez sumnje mladi Gavrić, koji je na svom debitantskom nastupu na Večitom derbiju pokazao hraborst, a da je postigao iskoristio dobru šansu u prvom poluvremenu postao bi heroj Zvezdinog severa.

Filip Stevanović je napravio pometnju svojim ulaskom
Filip Stevanović je napravio pometnju svojim ulaskom foto: Starsport©

Nikolić je igrao veoma zrelo i nije dopustio da ga 'pojede' snažan vezni red Partizana. Sa druge strane ulazak Stevanovića je potpuno prodrmao crno-bele koji su tada počeli da igraju fudbal.

Veljko Nikolič
Veljko Nikoličfoto: Starsport©

Bilo kako bilo, utakmica Crvene zvezde i Partizana nas nije iznenadila dobrim fudbalom, gledali smo dva sata mučenja i po ko zna koji put izneverili su naša očekivanja.

Do nekog boljeg i lepšeg Večitog derbija.

BONUS VIDEO:

(Blažo Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.