Nekad se ovde igrao ozbiljan fudbal: Evo zašto je legendarnoj generaciji Vardara poništena titula prvaka Jugoslavije! (FOTO)
Foto: Wikipedia

titula Dodeljena Partizanu

Nekad se ovde igrao ozbiljan fudbal: Evo zašto je legendarnoj generaciji Vardara poništena titula prvaka Jugoslavije! (FOTO)

Međutim, Makedonci su ipak predstavljali Jugoslaviju u Kupu šampiona
Objavljeno:

Kakav se fudbal nekada igrao na prostorima nekadašnje SFRJ Jugoslavije. Sve as do asa. Titule su osvajali Željezničar, Hajduk Split, Sarajevo, Partizan, Crvena zvezda... Titutlu je sredinom 80-tih osvojio i Vardar, ali to sjajnoj generaciji titula je oduzeta.

foto: Wikipedia
foto: Wikipedia
- Poništi poslednje kolo sezone 1985/86. i naredi ponovno odigravanje svih devet utakmica - Oduzme šest bodova svakom od 12 timova (Partizan, Crvena zvezda, Velež, Rijeka, Dinamo Zagreb, Budućnost, Željezničar, Sutjeska, Čelik, Sarajevo, Vojvodina i OFK Beograd) osumnjičenih za nameštanje utakmica, što je značilo da će sledeću sezonu 1986/87. početi sa minusom od šest bodova.
Dok su ustavni sud i sud udruženog rada Srbije doneli presudu sledeća sezona 1986/87. je već bila završena i šampion je postao Vardar, zahvaljujući činjenici da je 10 timova startovalo sa minusom od 6 bodova.
Sudska presuda je glasila da nema dokaza o nameštanju u poslednjem kolu prethodnog prvenstva i titula je vraćena Partizanu. Ovo je automatski značilo da nema osnova za oduzimanje bodova u sezoni 1986/87. i nakon novog sabiranja bodova Partizan je postao novi šampion, umesto Vardara. Pogledajte samo kakvi su asovi igrali za klub iz Skoplja:
Međutim, Vardar je ipak predstavljao Jugoslaviju u Kupu šampiona.
Kakva zlatna generacija, koja se ne zaboravlja! U sezoni 1986/87, predvodeni trenerom Andonom Dončevskim, Vardar je imao tim za respekt: Darko Pančev, Ilija Najdoski, Dragan Kanatlarovski, Čedomir Janevski, Toni Savevski, Boban Babunski, Vujadin Stanojković, Vasil Ringov, Jovče Džipunov, Nikola Avramovski...

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.