STANKOVIĆ POSLE DERBIJA OTKRIO TEŽINU BOAĆIJEVE POVREDE: Sve što je Partizan napravio, napravio je iz naših grešaka
Dejan Stanković, Foto: Starsport©

ESPRESO NA MARAKANI

STANKOVIĆ POSLE DERBIJA OTKRIO TEŽINU BOAĆIJEVE POVREDE: Sve što je Partizan napravio, napravio je iz naših grešaka

Trener crveno-belih izneo je svoja zapažanja posle nove "svetkovine srpskog fudbala"

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Fudbaleri Crvene zvezde su ostali na plus 11 u odnosu na Partizan nakon 162. Večitog derbija, koji je završen bez pobednika, i sada se nalaze korak bliže tituli.

Trener srpskog šampiona Dejan Stanković bio je zadovoljan kako je njegova ekipa igrala večeras na stadionu "Rajko Mitič". - Da se jedan derbi završi 0:0 nije baš popularno, ali ja nemam šta da zamerim igračima. Prvo poluvreme smo delovali pravo i jako. Ako Partizan nije delovao dobro, to je zasluga mojih momaka. Svaku dugu loptu smo uzeli, oni su oborili rekord u dugim loptama danas, bar ja mislim. Partizan ono što je napravio, napravio je iz naših direktnih grešaka. Mi smo nastavili da igramo iako smo u nekim situacijama kardinalno pogrešili. Nemojte zaboraviti da smo imali Velju, Gavru, Njegoša. Imali smo starije igrače koji su pomogli. Imali smo Boaćija i Rodića, kojima se ja zahvaljujem kao čovek, jer su pod injekcijama dali sve što mogu. Boaći je pretrpeo malo težu povredu, Rodić je dao sve od sebe, izašao je ranije da mu se ne desi ono što je Boaćiju. Savo ima godinu dana prednosti u odnosu na mene, sa ekipom koja je uigrana. Već se videla neka razlika, moji momci me prate, pravi su vukovi...

Zbog čega vam je toliko pukao glas?

- Kada je, hvala bogu, ovoliko Zvezdinih navijača, ja ne mogu da ih nadglasam. Zato sam izgubio glas. Hvala našim navijačima, to je nestvarno, uživam u svakoj sekundi koju provodim na Marakani. Komplimenti našem Severu...

foto: Starsport©

Mislite li da ova publika zaslužuje ipak bolji fudbal?

- To je vaša konstatacija. Ja imam drugu viziju, očigledno se ne slažu naše vizije. Već sam rekao da je 0:0 nepopularan rezultat, opet se zahvaljujem svima koji su došli da nas podrže.

Zašto ste se odlučili za Vukanovića, a ne za Pavkova, kada se povredio Boaći?

- Hteo sam da od Alekse dobijem na agresivnosti. Dobro je ušao u utakmicu, zbog tog presinga, traženja lopte iza leđa Partizanovih štopera. Falio nam je gol u prvom poluvremenu, bili smo dominantniji, bolji, Partizan se odbio od nas, iskreno. Ne znam šta je Savo rekao na tu temu. Zbog te neefikasnosti smo malo vremena igrali pravi fudbal. Zbog toga je tako izgledalo drugo poluvreme. Mi smo stvarali šanse, pokušavali, bili "plitki", izgarali smo.

foto: Starsport©

Da li je za Crvenu zvezdu dobro ili loše što su najmlađi igrači bili najkreativniji?

- Možeš li da pogledaš iz drugog ugla, koliko radi Jovančić, koliko radi Gobelja, Ben, Milunović, Degenek. Koliko Rodić radi da bi se Gavrić i Velja osećali komotno. Jesu kreativni, imaju fenomenalan talenat. Bio sam zadovoljan gledajući ih pored moje klupe prvo poluvreme, neko mora da iskoči. I oni su bili u zahtevu, morali su da prate Miletića, Natha, Zdjelara, nije sve u kreativnosti.

Kako komentarišete što Crvena zvezda nije postigla već tri derbija gol Partizanu?

- Ja prvi put nisam postigao gol, krećemo od momenta kada sam ja seo na klupu. Dali smo dva gola Čuki, dva Voši, nisam očekivao da ćemo primiti gol od Inđije. Dobro, nismo ga dali Partizanu, ali nismo ni primili gol ni od 2, 3, ni 4. tima lige. Sada idemo u Šabac, znamo za šta se oni bore i kako se bore. Momci imaju zaslužen dan odmora, u utorak se vraćamo radu, da vidimo ko je kako zdravstveno - zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.