MILOŠEVIĆ POSLE DERBIJA: Navijači prekinuli naš najbolji period igre, nemojte da ja budem protagonista!
Savo Milošević, Foto: Starsport©

ESPRESO NA MARAKANI

MILOŠEVIĆ POSLE DERBIJA: Navijači prekinuli naš najbolji period igre, nemojte da ja budem protagonista!

Trener crno-belih izneo je svoja zapažanja posle nove "svetkovine srpskog fudbala" u kojoj, za razliku od one prethodne, nije bilo pobednika

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Trener Partizana Savo Milošević je nakon remija na Marakani aposrofirao manjak energije kao jedan od ključnih problema loše igre crno-belih u meču protiv Crvene zvezde.

- Nemam objašnjenja zašto smo izašli na teren sa manjkom energije. Imali smo sreće da ne primimo gol, nismo bili na maksimumu, a izvukli smo dobar rezultat. Što se tiče lepote igre, jeste bilo 0:0, moglo je lako biti 1:1, ili 2:2, tako da se ne bih složio da je bila ružna utakmica - počeo je Milošević.

Da li ste došli da pobedite ili da ne izgubite ovaj derbi i koju ocenu biste dali večeras?

- U svakom slučaju smo došli da pobedimo, ali moram da budem realan i samokritičan, kakva je bila i moja uvodna izjava. Ne znam tačno koja je bila ocena, ne bih ulazio u to.

U najavi derbija ste rekli da je moguće da vas Stanković nečim iznenadi, da li mu je to pošlo za rukom?

- Ne, ušli smo u utakmicu bez dovoljno energije i koncentracije, a mogli smo da imamo i mnogo više problema nego što smo imali.

foto: Starsport©

Kako komentarišete činjenicu da je bilo 10 minuta nadoknade u oba poluvremena i da se praktično nije razvila igra zbog velikog broja prekida.

- Najbolji deo naše igre bio je početak drugog poluvremena, a on je prekinut više puta, pa nismo mogli ni da igramo. To je jedino objektivno opravdanje koje imam.

Četiri kola u prolećnom delu prvenstva, a Sadik i Suma još uvek nisu imali konkretan učinak.

- Ne volim da izdvajam pojedince ni kada je dobro, a posebno ne kada je loše.

Da li ste kao trener zadovoljni što poslednja tri derbija niste primili gol?

- Ne želim da se bavim statistikama, ne želim ja da budem protagonista, već igrači na terenu. Jedinu stvar koju mogu da kažem u ime stručnog štaba i ekipe je da smo tri od četiri moja igrali na Marakani. Poslednji smo dobili u finalu Kupa, ovde nismo izgubili. Pokušavam da budem samokritičan, ali statistički, iako time ne želim da se bavim, nije tako loše.

Koliko je ovakav derbi plod taktičkih postavki, koliko lošijeg dana igrača, a koliko kvaliteta igrača. Danas niko nije iskočio, nijedan mladi igrač, upitao se jedan novinar.

- Opet se vraćamo na isto. Ako pokušavate da mi izvučete da sam postavio lošu taktiku, može i tako. Naša udarna četvorka nije uspela da ugrozi Zvezdu, ali ti isti igrači su u mnogo prethodnih utakmica doneli dosta. Svako od njih može mnogo više individualno, ali danas je to moglo da izgleda mnogo bolje.

foto: Emilija Jovanović

Da li je bilo nervoze?

- Kao što vidite, ovde sam jako kritičan, u svlačionici je bilo mnogo žešče.

Bori li se Partizan još uvek za titulu?

- Pitajte mi i sledeće nedelje, i one posle, konstantno odgovaram na ta pitanja, a-ha-ha. Danas nismo pokazali mnogo energije, poslali smo pogrešnu poruku, a to je da odustajemo,što nije tačno. Razlika je velika, ali realno tih -11 nisu opravdanje.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.