ZAHVALJUJEM BOGU ŠTO SAM IMAO RAK: Bio sam uplašen svoje senke, fudbal me uopšte nije zanimao...
Frančesko Aćerbi i Sergej Milinković Savić, Foto: AP

poučna priča

ZAHVALJUJEM BOGU ŠTO SAM IMAO RAK: Bio sam uplašen svoje senke, fudbal me uopšte nije zanimao...

Aćerbi je ispričao i kako je posle smrti oca umalo ostavio fudbal

Objavljeno:

Fudbaler Lacija Frančesko Aćerbi igra sjajno kao uostalom i ceo tim, koji se bori za titulu u Seriji A, a mnogi ne znaju da je ovaj stameni štoper pre sedam godina preživeo pravi pakao, jer mu je dok je igrao za Sasuolo dijagnostifikovan rak testisa.

- Rak je bio moja sreća. Zahvalan sam Bogu što sam ga imao. Otkrio sam da sam bolestan u julu 2013, samo što sam došao u Sasuolo. Godinu dana posle bolesti, nešto se desilo. Jedne noći sam otišao na spavanje kao da se ništa nije dogodilo, da bih se ujutru uspaničio. Bio sam uplašen svoje senke. Mislio sam o problemima i odbačenim šansama, o svim izgubljenim godinama - rekao je Aćerbi.

- Morao sam da odem kod psihijatra kako bih prevazišao lične strahove. Tako da sam krenuo putem koji me vodio do promene. Sad hoću sve u životu. Da nije bilo opake bolesti završio bih u Seriji B ili verovatno čak prestao da se bavim fudbalom. Srećom, neko me je odozgo voleo i poslao mi bolest bez koje bi se sve loše završilo - tvrdi Aćerbi.

foto: EPA

Aćerbi je ispričao i kako je posle smrti oca umalo ostavio fudbal.

- U početku sam igrao fudbal samo zbog oca. Brinuo je, možda i previše. Svakako je brinuo više od mene. Nekada se možda toliko starao o meni da je morao i da me povredi. Kada je preminuo, nisam imao više za koga da igram. Nisam u tom trenutku imao glavu profesionalca. Ni poštovanja prema sebi, prema poslu, ali ni prema ljudima koji su me plaćali. Nisam se bojao utakmica protiv najvećih ekipa. Ne zato što sam bio hrabar, već zato što me to nije zanimalo - zaključio je Frančesko Aćerbi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.