DEČKO KOJI NIKAD NIJE IZGUBIO DERBI: Zdjelar i ja smo drugari ceo život, ali na Marakani neće postojati za mene!
Veljko Nikolić, Foto: Starsport©

u susret 162. večitom derbiju

DEČKO KOJI NIKAD NIJE IZGUBIO DERBI: Zdjelar i ja smo drugari ceo život, ali na Marakani neće postojati za mene!

U slučaju dobrog rezultata u najvećoj utakmici srpskog fudbala, crveno-beli bi bili na korak od nove titule šampiona

Objavljeno: 14:18h
Nikola Husein

Fudbaleri Crvene zvezde će u nedelju dočekati Partizan u 162. Večitom derbiju.

Izabranici Dejana Stankovića nisu odigrali baš najbolji meč u Inđiji, gde su remizirali 1:1, ali uprkost tome imaju ogromnih 11 bodova prednosti u odnosu na crno-bele.

U slučaju dobrog rezultata u najvećoj utakmici srpskog fudbala, crveno-beli bi bili na korak od nove titule šampiona.

Jedan od debitanata u nedelju bi trebalo da bude mladi Veljko Nikolić, dečko čiji talenat nikada nije dovođen u pitanje, ali se mnogo kasnije nego što je prvobitno planirano priključio prvom timu.

Ipak, on je već na prvom meču protiv Čukaričkog postigao pogodak, dok je protiv Vojvodine po mišljenju Dejana Stankovića bio najbolji na terenu i navijači ga već vide kao novu "desetku" koju će po svemu sudeći zadužiti na leto.

foto: Starsport©

- Nisam još izgubio derbi otkad sam u Crvenoj zvezdi, nadam se da ću nastaviti taj niz, videćemo u nedelju.

Da li je bilo varnica i u mlađim kategorijama?

- Uvek je bilo tako, oni brane svoje boje, mi naše, na utakmici se ne poznajemo, posle se izgrlimo, izljubimo, to su sve fenomenalni momci, kako u omladincima, tako i u prvom timu sigurno.

Postoje li prijateljstva sa momcima iz Partizana?

- Naravno, lično poznajem Sašu Zdjelara, mi smo komšije, igrali smo u OFK Beogradu zajedno, kao klinci smo igrali fudbal i roditelji nam se stvarno druže i danas. Ali kako sam rekao, na terenu neće toga biti.

foto: Starsport©

Očekuje li se neka poruka od Zdjelara pred derbi?

- Ne verujem da će mi poslati ništa, ako bude, sigurno će me podržati i reći da igram kako znam i umem, isto bih njemu poslao. Što bi se reklo, rivalstvo ne ruši drugarstvo.

S obzirom na startne mečeve u sezoni, mnogi vide Veljka u sastavu za derbi.

- Nadam se da ću debitovati, ali niko nema garantovano mesto u postavi, to mogu da kažem sa sigurnošću. Ako budem igrao ili ako uđem s klupe, daću sigurno svoj maksimum. Videćemo kako će biti.

Gol u derbiju je san svakog igrača.

- Ako postignem gol, mislim da ću otići na sever, proslaviću sa navijačima - kaže Nikolić, uz osvrt na pripremni period.

foto: Starsport©

- Pripreme sam video kao šansu, došao je nov trener, nije nikog znao što se tiče igračkog kvaliteta, svi smo bili tu da se nametnemo. Mislim da sam iskoristio svoju šansu, ne kažem da sam sad nešto spektakularno uradio, ali mislim da sam iskoristio svoju šansu i da imam zasluge za dobre igre. Nemam pritisak, Deki mi je govorio stalno, ne samo on, i Milijaš, svi mi govore da ne moram ništa spektakularno da uradim, dovoljno je da igram svoju igru, a ostalo će doći.

Koji mu je najdraži igrački, a koji "navijački" derbi.

- Ovde na Marakani kada smo pobedili 3:0, imao sam dve asistencije i mislim da mi je to jedna od najboljih utakmica koje sam odigrao ikada. Od mečeva koje sam gledao, derbi kad je Radonjić dao gol.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.