UMRO JE AMR FAHMI: I Delije su se u Inđiji oprostile od njega! Znate li ko je on bio?
Delije su odale poštu Amru Fahmiju, Foto: Espreso

Cenili su ga navijači zvezde

UMRO JE AMR FAHMI: I Delije su se u Inđiji oprostile od njega! Znate li ko je on bio?

Bio je čest gost Beograda i veliki navijač Crvene zvezde

Objavljeno:

Fudbalski svet je ostao bez jednog od najvećih radnika i boraca pre svega za čišćenje fudbala od kriminala, mita i korupcije.

Amr Fahmi, doskorašnji generalni sekretar Afričke fudbalske federacije i kandidat za predsednika te organizacije, preminuo je sa samo 36 godina posle dvogodišnje borbe sa rakom.

Mladi Egipćanin je stekao reputaciju u svetu fudbala kao beskompromisni borac protiv korupcije, posebno u afričkom fudbalu, a optuživao je za brojne afere malverzacije trenutnog predsednika CAF, Ahmada Ahmada sa Madagaskara.

Amr Fahmi nije nepoznato ime ni u Srbiji, posebno među navijačima Crvene zvezde, čije je utakmice često posećivao i rado je uvek dolazio u Beograd.

Zato su mu i Delije na utakmici sa Inđijom odale poštu transparentom na kome je pisalo na engleskom "Amr Fahmi, počivaj u miru".

Fahmi inače potiče iz čuvene egipatske fudbalske porodice pošto je njegov deda Murad bio jedan od osnivača Afričke fudbalske federacije i višedecenijski generalni sekretar te organizacije, baš kao što je bio i njegov otac, Mustafa Fahmi, pre nego što je postao generalni koordinator FIFA. Amr je porodičnim putem nastavio novembra 2017, ali je posle godinu i po dana smenjen sa funkcije bez ikakvog zvaničnog objašnjenja, mada je svima bilo jasno da ga je Ahmad Ahmad - iako nije imao podršku Izvršnog odbora CAF - sklonio u nadi da će tim potezom nestati i optužbe za korupciju. Prevario se, jer je FIFA pokrenula zvaničnu istragu, a Fahmi se u decembru kandidovao za predsedničke izbore u CAF, koji će biti održani 2021. godine. Otkaz koji je dobio samo mu je poboljšao reputaciju, ali nažalost, sudbina je bila surova. Amr Fahmi je za sobom ostavio suprugu, tromesečnu ćerku, brata i roditelje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.