ZVEZDA KIKSNULA U INĐIJI: Crveno-beli jedva izvukli bod, Partizan ima šansu da smanji razliku na tabeli!
FK Inđija - slavlje posle Krasićevog gola, Foto: Starsport©

Superliga, 23. kolo

ZVEZDA KIKSNULA U INĐIJI: Crveno-beli jedva izvukli bod, Partizan ima šansu da smanji razliku na tabeli!

Sva dešavanja sa utakmice možete da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 16:04h

Kakva utakmica u Inđiji. Malo ko je očekivao da će ekipa koja se bori za opstanak mogla da ovako namuči vladajućeg šampiona i suverenog lidera na tabeli Superlige. Ali, sve koji su tako mislili, Inđija je demantovala, pošto je uzela ogroman bod Crvenoj zvezdi - 1:1 (1:0).

U prvom poluvremenu gledali smo fudbal kakav je odgovarao domaćinu, spor, na mali broj šansi, što je domaći tim i iskoristio, pošto je poveo u 36. minutu preko Ognjena Krasića, posle smušene reakcije Milana Borjana, a onda i Radovana Pankova.

Do sredine drugog poluvremena Inđija je imala tu prednost, ali je onda fantastičnom akcijom Zvezda poravnala rezultat. Veljko Nikolić je započeo akciju, dodao dijagonalu do Gobeljića, koji je sjajno centrirao za Bena, a ovaj se posle odlične kretnje bez lopte našao u stopostotnoj šansi koju nije promašio.

Od tada, crveno-beli su svim silama pokušali da naprave totalni preokret, ali im to nije pošlo za rukom, ponajviše zahvaljujući golmanu Prekoviću.

Gori momenat za ovaj remi, tek drugi u sezoni, izabranici Dejana Stankovića, koji je besneo tokom meča, šutirao loptu pored aut linije iz revolta, nisu mogli da izaberu, jer već u nedelju na svom stadionu od 18 časova dočekuju Partizan u 162. Večitom derbiju, u kom bi poraz crveno-belih mogao da znači smanjenje bodovne razlike na svega osam bodova, no, o tom potom...

Inđiji je ovaj bod zlata vredan, jer je pobegla Radu na dva, a Mačvi na četiri boda na dnu tabele Superlige i napravila veliki korak ka opstanku. Iskreno, za sada deluje kao da su momci iz Srema zaslužili superligaški status.

Sva dešavanja sa utakmice možete da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ MEČA! Veliki, veliki bod za Inđiju, kiks za Zvezdu, koja sada ipak ima malo razloga za strepnju pred Partizan.

90'+3 Velika šansa za Garsiju, iz poluvoleja je šutirao pored gola.

90' Dve kolosalne prilike za Zvezdu, prvu su sa gol-linije raščistili igrači Inđije, a onda je i promašen ceo gol. Opet se istakao i golman Preković.

89' Novi pokušaj crveno-belih, ali ništa od toga...

85' Crveni karton za Luku Čermelja, levim laktom je udario Gobeljića u glavu i dobio drugi žuti karton. Posle svega se i posvađao sa jednim saigračem, verovatno izrevoltiran zbog ove odluke sudije Anđelovskog. Moramo da naglasimo, dobra odluka...

Krasić smiruje Čermelja, koji je poludeo zbog crvenog kartona
Krasić smiruje Čermelja, koji je poludeo zbog crvenog kartona foto: Printscreen/Arenasport

75' GOOOOOOOOL! El Fardu Ben postiže gol, Zvezda je izjednačila, mora se reći - zasluženo. Ovo je njegov 11. gol u sezoni, izjednačio se sa Nenadom Lukićem iz TSC, Petkovićem i Sadikom na listi strelaca Superlige Srbije. Akciju je započeo Veljko Nikolić, a Gobeljić je asistirao za gol.

74' Umalo da Nemanja Vidić postigne gol glavom, ali u svoju mrežu. Odlična intervencija Prekovića, koji je očigledno poprilično inspirisan na ovom meču, posebno da bi dokazao da nije učestvovao ni u kakvim nelegalnim radnjama u prvom delu sezone.

73' Još jedna izmena u redovima domaćih. Sa terena izlazi Bastajić, na njemu je Milan Janjić.

68' Odnos u prekršajima - 29:7 za Inđiju.

63' Izmena u Inđiji. Mihajlo Banjac izlazi sa terena, Srđan Dimitrov je na njemu. Novi igrač je odmah napravio grub faul i dobio žuti karton. Već šesti za domaći tim, jasno je koliko oštro se igra.

61' Sada se baš zahuktala utakmica. Marko Gobeljić se našao u situaciji 1-na-1 sa Prekovićem, ali se golman Inđije sada iskupio za one kikseve u Beogradu. Kakva odbrana... Golmani su trenutno u centru pažnje. Valja pomenuti da je divan pas Gobeljiću, preko leđa odbrane, poslao Veljko nikolić.

Aleksandar Janjić
Aleksandar Janjić foto: Starsport©

60' Velika šansa za Bastajića, umalo da bude 2:0, ali je Borjan u ovom momentu junak svojih navijača i saigrača. Kakva odbrana kanadskog reprezentativnog broja 1.

59' Rodić je zavrnuo loptu u peterac, ali ona nije uspela da pronađe ni Pavkova, ni Bena, ni Vukanovića, pa je završila u gol-autu.

51' El Fardu Ben je imao izglednu šansu iz slobodnog udarca, ali je šutirao preko gola. Dejan Stanković vidno nezadovoljan prikazanim na terenu.

48' Posle jednog centaršuta, lopta se odbila do Matea Garsije, ali je on od zemlju šutirao pravo u ruke Miloja Prekovića. Odmah potom, čarke na terenu, posvađali su se Pankov i Purtić, obojica su dobili po žuti karton. Inđija već ima pet "požutelih" igrača.

46' Počelo je drugo poluvreme. Gavrić izlazi iz igre, na terenu je Pavkov, Vulić van terena, Mateo Garsija pojačava vezni red. Da li će ove rizične izmene Dejana Stankovića doneti neku promenu u mlakoj igri Crvene zvezde?

1 / 6 Foto: Starsport©

POLUVREME! Inđija ima ogromnih 1:0 protiv vladajućeg šampiona Srbije. Ne preterano zanimljiv fudbal, ali upravo onakav kakav odgovara domaćinu.

45'+2 Uspeo je da se pridigne momak sa Komorskih ostrva. I Bastajić je dobio žuti karton posle toga, takođe zbog oštrog starta i postao je četvrti igrač Inđije sa javnom opomenom.

45'+1 Nemanja Vidić, bivši igrač Javora, dobio je žuti karton zbog starta na Benu, kome se i dalje ukazuje pomoć. Veliko je pitanje hoće li moći da nastavi meč.

36' GOOOOOOOOOOL! Šok u Inđiji, domaćin, kao u prvom delu sezone vodi. Ognjen Krasić je izašao jedan-na-jedan sa Borjanom i pronašao je put do mreže. Sjajno poluvreme tima iz Srema. Borjan je loše ispucao loptu, pa se onda loše snašao i Pankov, što je Krasić iskoristio.

20' Nešto mirniji meč u ovim trenucima.

15' Marko Gobeljić je, u želji da prekine napad Inđije, naleteo na golmana Borjana kome je ukazana medicinka pomoć

13' Iskusni Miloš Mihajlov dobio je žuti karton.

9' Prvi šut u okvir gola, Gavrić je pokušao, ali je Preković odbranio lagano.

1' Meč je počeo!

13.59 - Pred sam početak meča, Stanković je odlučio da ne igra Garsija, već El Fardu Ben.

13.57 - Sve je spremno za fudbalski praznik u Inđiji.

13.03 - Poznati su i sastavi, očigledno da je Dejan Stanković odlučio da izbaci postavu koja još nije igrala zajedno ni na jednom meču Superlige.

Inđija (4-2-3-1): Preković – Cucin, Mihajlov, Jovanović, Krasić – Bastajić, Banjac, Purtić, Tomić, Čermelj, Vidić. Klupa: Knežević, Dimitrov, Ilić, Janjić, Pavlović, Rajevac, Milosavljuev.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Pankov, Babić, Rodić – Petrović, Vulić – Garsija, Nikolić, Gavrić – Vukanović. Klupa: Popović, Jovičić, Degenek, Pavkov, Simić, El Fardu Ben, Konatar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.