BAJERN DEMOLIRAO ČELSI NA STAMFORD BRIDŽU: Grizman izvukao Barsu u Napulju!
Foto: EPA/ Andy Rain

1/8 finala lige šampiona

BAJERN DEMOLIRAO ČELSI NA STAMFORD BRIDŽU: Grizman izvukao Barsu u Napulju!

Sva dešavanja sa mečeva mogli ste da pratite na našem "lajv blogu"

Objavljeno: 22:59h

Ako za nekoga možemo da kažemo da se jednom nogom plasirao među osam najboljih ekipa Starog kontinenta, onda to možemo za Bajern iz Minhena, koji je protutnjao kroz London, pošto je ubedljivo savladao Čelsi rezultatom 3:0. U drugom meču osmine finala Lige šampiona Napoli i Barselona su remizirali na San Paolu - 1:1.

Meč na Stamford Bridžu je rešen početkom drugog poluvremena, kada je Serž Gnabri za tri minuta dva puta pogodio mrežu Kabaljera i tako trasirao put svom timu ka četvrtfinalu.

U prvom poluvremenu smo gledali atomski fudbal, prštale su šanse na sve strane, mogle su obe ekipe do gola, ali su mreže mirovale nakon prvih 45 minuta.

Kada je krenulo drugo poluvreme počeli su i golovi da padaju. Gnabri je nakon sjajne akcije pogodio mrežu Čelsija, da bi samo dva minuta kasnije natralizovani Nemac ponovo savladao Kabaljera.

Sjajno je delovao Bajern u tim momentima, a krunu na veliku pobedu Bavaraca stavio je Levandoski nakon asistencije Dejvisa. Plavci su utakmicu završili sa igračem manje, pošto je Markus Alonso napravio veliku glupost i udario Levandovskog.

Barsa i Napoli su nam priredili meč koji će vrlo brzo biti zaboravljen. Uvodni minuti meča su protekli u terenskoj inicijativi Katalonaca, ali bez bilo kakve opasnosti po gol tima Đenara Gatuza.

Usledio je 30. minut i momenat istorije! Dris Mertens je postigao prelep gol, kojim je sustigao Hamšika na večnoj listi strelaca Napolija. Ovo je bio 121. pogodak za omalenog Belgijanca.

Barselona je dugo tražila šansu i sve do 57. minutu nije imala šut u okvir gola. Tada je prvi put ispala odbrana Napolitanaca, što je iskoristio Grizman. Do kraja duela nismo videli previše šansi, ali je napetost bila velika, što je rezultiralo crvenim kartonom za Vidala.

Sva dešavanja sa mečeva mogli ste da pratite na našem "lajv blogu"

Kraj utakmica!

89. minut - Vidal je dobio drugi žuti i moraće ranije u svlačionicu. Velika glupost Čileanca.

83. minut - Crveni karton za Markusa Alonsa, koji je nesmotreno reagovao i laktom je udario Levandoskog. Opravdana odluka sudije.

74. minut - GOOOL! Bajern dolazi do trećeg gola, Levandovski je zatresao mrežu posle pravovremenog dodavanja Dejvisa.

63. minut - Magična odbrana Ter Štegena, koji je skinuo zicer Kaljehonu! Neverovatno šta je odbranio golman Barselone.

57. minut - GOOOL!!! Barsa dolazi do izjednačenja iz prvog šuta u okvir gola. Ispala je odbrana Napolija, Di Lorenco je zaspao, Semedo se savršeno ubacio i uposlio Grizmana, kome je ostao lakši deo posla - 1:1!

54. minut - BLICKRIG BAJERNA! Ponovo prelepa akcija i ponovo Gnabri za 2:0, dva gola za tri minuta brzonogog fudbalera. Ovo je njegov šesti pogdak u Ligi šampiona!

51. minut - GOOOL! Vodi Bajern, sjajnu akciju Bavaraca golom je krunisao Gnabi, koji je proslavio pogodak kao što to radi naš Nemanja Radonjić! Idealan početak za minhensku ekipu.

48. minut - Kakva šansa za Maunta i kakva odbrana Nojera! Izašao je sam isped golmana, ali je nemački golman zaustavio udarac mladog Engleza.

Poluvreme:

Napoli - Barselona 1:0

Čelsi - Bajern 0:0

42. minut - Alonso je dobio idealnu loptu od Kovačića, Španac je raspalio po lopti, ali je Nojer uspeo da odbrani udarac levog beka Čelsija. Ostaje 0:0 u Londonu.

34. minut - Prečka Milera! Mnogo sreće su imali Plavci u ovoj situaciji.

33. minut - Nastavlja se ludilo na Stamford Bridžu, ali i dalje nema gola. Monut je zavrnuo loptu, a Žiru je zakasnio pola sekunde.

30. minut - MERTENS!!! Kakav gol omalenog Belgijanca, kome je ovo 121. pogodak u dresu Napolija, stigao je Mareka Hamšika i to na kakav način.

29. minut - Bomba Milera sa ivice kaznenog završava nekoliko centimetara pored gola. Visi gol na Stamford Bridžu.

28. minut - Pršti sve u Londonu, najveća priliku na meču imao je Robert Levadnovski, koga je uposlio Miler, ali je fantastično reagovao Kabaljero.

23. minut - Propustio je Čelsi novu šansu... Sjajno se Žiru izborio za loptu i upolsio Barklija, koji je upropastio veliku šansu. I dalje nema golova.

16. minut - Zapretio je Napoli preko Kaljehona, koji nije uspeo da pronađe nikog u kaznenom prostoru... Malo fudbala smo videli na San Paolu.

11. minut - Velika šanse za Bavarce, Koman je istrčao kontru i našao se u sjajnoj prilici, ali je pogodio spolnji deo mreže.

9. minut - Ponovo preti Maunt! Očigledno je veoma inspirisan večeras.

6. minut - Nakon terenske inicijative Bajerna, Čelsi je uspeo da se oslobodi pritiska i zapreti preko Maunta, ali je njegov šut završio preko gola. Kada je reč o utakmici na San Paolu, tu i dalje nema većih uzbuđenja.

21:00 - Mečevi su počeli.

20:45 - Uskoro počinju utakmice.

20:22 - Poznati su sastavi za večerašnje mečeve:

Čelsi - Bajern

Napoli - Barselona

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.