RADNIČKI DOBIO NOVOG TRENERA: Debitovaće na klupi protiv 'svoje' Vojvodine!
Radoslav Batak je novi trener Radničkog iz Niša, Foto: FK Radnički Niš

Brzo rešenje

RADNIČKI DOBIO NOVOG TRENERA: Debitovaće na klupi protiv 'svoje' Vojvodine!

Mladi stručnjak kaže da za trenera ne postoji nezgodan trenutak da preuzme neku ekipu

Objavljeno:

Novi trener Radničkog Radoslav Batak rekao je da su pred ekipom velika iskušenja, ali da se raduje izazovu i da veruje da će napraviti ozbiljan rezultat u tom niškom klubu.

- Stigao sam u ogranizovan klub, koji ima visoke ambicije i u skladu sa tim ću se i ponašati. Pred Radničkim su velika iskušenja u nastavku ove sezone, a ja sam spreman za ovaj posao i verujem da ćemo napraviti dobru priču. Mnogi govore da preuzimam klub u nezgodnom trenutku, ali ja mislim da za trenera nezgodan trenutak ne postoji. Prihvatam ovaj izazov, radujem mu se i ubeđen sam da ćemo ovde napraviti ozbiljan rezultat - rekao je Batak na predstavljanju na stadionu "Čair".

Batak (42) je na klupi Radničkog zamenio Milorada Kosanovića, koji je posle pobede protiv Čukaričkog za vikend sporazumno raskinuo ugovor sa klubom. Batak je kao trener radio u Vojvodini i na Tajlandu. On je rekao da je pratio poslednje utakmice Radničkog, a da je pojedine igrače trenirao u Vojvodini.

Radoslav Batak kaže da zna koji su ciljevi
Radoslav Batak kaže da zna koji su ciljevifoto: FK Radnički Niš

- Sa sportskim direktorom Markom Jovanovićem sam delio svlačionicu na Tajlandu, tako da sam i preko njega bio upoznat sa situacijom u klubu. Obavio sam jedan trening sa ekipom, polako se upoznajemo i zadovoljan sam onim što sam video - naveo je Batak.

Cilj Radničkog ove sezone je pasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

- Svi znamo želju ljudi koji vole ovaj klub i onih koji ga vode. Situacija na tabeli je solidna za nas i potrebno je da u nastavku sezone zaigramo na višem nivou kako bismo ispunili ono što se od nas očekuje. Smatram da ovde ima kvaliteta i da ćemo uraditi ono što je potrebno - rekao je novi trener.

U stručnom štabu će ostati pomoćni treneri Vladimir Najdanović i Zoran Kostić, kao i trener golmana Miroslav Stanković. Njima će se priključiti Zoran Repac i Davor Berberin.

Radoslav Batak je već odradio prvi trening sa ekipom
Radoslav Batak je već odradio prvi trening sa ekipomfoto: FK Radnički Niš

Batak će na klupi Radničkog debitovati u sredu od 18 časova protiv Vojvodine u Novom Sadu, u utakmici 23. kola Super lige.

- Imamo plan kako da odigramo protiv Vojvodine, ali ne bih iznosio detalje, jer sam obavio tek jedan trening ovde. Vojvodina je klub u kojem sam ponikao i naravno da postoje emocije, ali to će biti kontrolisane emocije. Ja sam profesionalac i jedno što želim sutra je uspeh Radničkog. Idemo u Novi Sad da napadnemo Vojvodinu i naš cilj je da se odande vratimo sa tri boda - izjavio je Batak.

On neće moći da računa na Lazara Đorđevića, koji je protiv Čukaričkog povedio leđa, a ostali igrači su spremni.

- Zatekli smo to što smo zatekli, računamo na sve igrače ;i nemamo vremena da sada nešto menjamo iz korena. Naš zadatak je da ;poboljšamo sve što možemo u postojećoj ekipi - rekao je Batak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.