DEKI SE VRATIO KUĆI: Očekuje se 25.000 navijača, vatromet emocija i dobar fudbal!
Foto: Starsport©

SUPERLIGA, 22. KOLO

DEKI SE VRATIO KUĆI: Očekuje se 25.000 navijača, vatromet emocija i dobar fudbal!

Jedan kao vezni igrač svetske klase koji nema šta nije osvojio, dok je drugi izrastao u vrhunskog štopera, ali kockice mu se nisu poklopile da svoju karijeru učini boljom, iako je za to imao savršene predispozicije

Objavljeno: 11:37h
Nikola Husein

Nakon debija na Banovom brdu i rutinske pobede od 2:0, vreme je da Dejan Stanković doživi onaj pravi debi - u svojoj kući, pred kako se očekuje više od 20.000 navijača.

Crvena zvezda od 18:00 u derbiju kola dočekuje novosadsku Vojvodinu koja ove sezone beleži najbolje rezultate u poslednjih par sezona.

Za to je zaslužan niko drugi do Nenad Lalatović koji je postao pravi mag za ovu našu Superligu, jer koji god klub da "uzme u ruke", on doživi preporod.

Upravo su Stanković i Lalatović proveli svoje detinjstvo zajedno, odrastajući na blatnjavim pomoćnim terenima Marakane i stasavali kao igrači.

Jedan kao vezni igrač svetske klase koji nema šta nije osvojio, dok je drugi izrastao u vrhunskog štopera, ali kockice mu se nisu poklopile da svoju karijeru učini boljom, iako je za to imao savršene predispozicije.

Ipak, bez obzira na svoje karijere, obojica su ostvarila svoj san - zaigrali u Zvezdi, poneli kapitensku traku, postigli gol protiv Partizana, neko bi rekao "Ja da uradim to, spakovao bih se i otišao u penziju".

foto: Starsport©

Ali, sada je neko drugo vreme, Deki i Lalat će biti "ljuti rivali" i predvoditi crveno-bele timove u borbi za bodove. Veliko prijateljstvo se zamrzava na 90 i kusur minuta, pa se sve vraća u normalu.

Večerašnja utakmica na Marakani donosi ogroman ulog. Crveno-beli će u slučaju pobede izaći iz ove mini-serije jakih mečeva i rasterećeno otići u Inđiju već u sredu, dok će "Lale" i bodom u Beogradu biti više nego zadovoljne, najviše zbog toga, što u protekle tri sezone apsolutno niko osim Partizana nije odoleo ekipi srpskog šampiona.

MEĐUSOBNI DUELI

Crvena zvezda je do sada odigrala tačno 200 utakmica protiv Novosađana. Srpski šampion je do sada ostvario 113 pobeda, 47 puta je bilo nerešeno, a iz 40 mečeva je Vojvodina izlazila kao pobednik. Gol razlika imeđu dva tima je 379:214 u korist crveno-belih iz Beograda.

Od početka novog milenijuma između ovih rivala odigrano je ukupno 52 meča. Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su 32 puta, 10 puta utakmica se završila bez pobednika, dok je 10 puta Vojvodina slavila.

Poslednja utakmica protiv Vojvodine odigrana je u jesenjem delu šampionata. Tada, u okviru 7. kola Superlige Srbije, Crvena zvezda je ostvarila pobedu u Novom Sadu rezultatom 2:1. Golove za crveno-bele postigli su Milan Pavkov i Mateo Garsija.

1 / 16 Foto: Starsport©

Što se tiče sastava timova, Stanković zbog povreda ne računa na kvartet fudbalera: Gajić, Tomane, Sanogo i Boaći. Sa druge strane Lalatović je oslabljen neigranjem Vukadinovića i novajlije Đorđevića.

Nema sumnje da nas za nekoliko sati očekuje jedan praznik fudbala, sa nadamo se punim tribinama, a uzimajući u obzir temperament oba trenera i njihov ambiciozni pogled na rezultat i želju za pobedom, sve osim golova i dobrog fudbala bi bilo pravo razočarenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.