Bio je zver u Football Manageru, a završio je karijeru sa 27 godina!
Vaclav Kadlec, Foto: EPA/Petr David Josek

otišao u penziju

Bio je zver u Football Manageru, a završio je karijeru sa 27 godina!

Projektovan za jednog od najboljih napadača svoga vremena

Objavljeno:

Vaclav Kadlec rekao je svoje konačno zbogom fudbalu.

Ovaj 27-godišnjak svojevremeno je bio jedna od ponajvećih nada u svetu fudbala, ali su ga povrede zaustavile na putu prema velikoj karijeri.

Sa svega 16 godina Kadlec odlazi iz Bohemiansa u redove praške Sparte koja za njega izdvaja 500 hiljada eura. Narednih pet godina Kadlec postaje prva napadačka opcija jednog od najvećih čeških klubova, a iako ga je veliki broj klubova iz lige petice hteoo u svojim redovima, on se odlučuje na prelazak u Ajntraht iz Frankfurta koji ga je platio 3,2 miliona evra.

Kadlec je tih godina bio percipiran kao jedan od najtalentiranijih napadača u Evropi, a popularna igrica Football Manager predviđala mu je da će upravo on jednoga dana postati ponajbolji svetski napadač.

Iako su od njega u Frankfurtu imali velika očekivanja, Kadlec nikako nije uspeo pokazati ono što se od njega očekivali. 2016. godine Kadlec odlazi u danski Midtjylland za 2,1 miliona evra, ali se tamo nije dugo zadržao pa tako za svega šest meseci seli nazad u Spartu koja je za njega izdvojila 2,7 miliona evra.

Od leta 2016. pa sve do pre nekoliko dana Kadlec je bio član Sparte, a iako se na njega gledalo kao člana startnih 11, on nikako nije uspio vezati više od 10-ak utakmica bez da neka, pa makar i neka manja, povreda ne zaustavi da ulovi toliko željeni kontinuitet.

Malo po malo Kadlecovo se strpljenje bližilo kraju, a kap koja je prelila čašu bila je nova teška povreda prednjih ukrštenih ligamenata zbog koje bi morao biti van terena minimalno 10-ak meseci budući da se radi o kolenu koje je već operisao.

foto: EPA/Petr David Josek

Na svojim društvenim mrežama Vaclav Kadlec je objavio kako je odlučio reći svoje konačno zbogom fubalu, a ta je vest odjeknula kao bomba u češkim medijima budući da niko nije očekivao ovakvu njegovu odluku.

Dodajemo za kraj kako je u mlađim uzrastima češke reprezentacije Kadlec kombinirano skupio 47 nastupa, a pritom je mrežu tresao u 27 puta. Jednako tako, dres A reprezentacije oblačio je 15 puta, suparničke mreže tresao u četiri navrata, a iako nije skupio ni minute valja naglasiti kako je bio član Češke na Euru 2016. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Germanijak)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.