Otrov za Lale!
Milan Pavkov, Foto: Beta

NEMA TU MNOGO SENTIMENTA...

Otrov za Lale!

U subotu od 18 časova imaće priliku da nastavi niz, ali naravno, i Vojvodina se tu puno pita

Objavljeno:

Jedan od omiljenih fudbalera Crvene zvezde među navijačima i simpatizerima kluba Milan Pavkov posebno je inspirisan u utakmicama protiv novosadske „Stare dame“, kluba čiji je dres nosio u jednom delu svoje karijere, objavio je klub iz Ljutice Bogdana na zvaničnom sajtu.

O njegovom nadahnuću da bivšem timu daje golove govori i podatak da je na poslednje četiri utakmice protiv Vojvodine postigao četiri gola, a u subotu od 18 časova će imati priliku da nastavi niz.

Milan Pavkov je povezan sa Novim Sadom. Ne samo zbog toga što je to grad koji je najbliži Begeču, naselju u kome je rođen, već i zato što je nosio dresove lokalnih klubova - prvo FK Novi Sad, a potom i Vojvodine, protiv koje je očigledno inspirisan da postiže golove.

Četiri puta je predvodio napad Crvene zvezde u duelima protiv Vojvodine i četiri puta je pogađao mrežu rivala. Seriju je počeo u utakmici 2. septembra 2018. godine kada su izabranici, tadašnjeg trenera Vladana Milojevića, savladali Vojvodinu 4:1, a Pavkov je u 16. minutu pogodio mrežu Rockova. Filip Stojković je poslao sjajan pas za našeg napadača koji se izvukao na desnoj strani i šutirao ispod golmana domaćih. Pogađali su potom i Ben (dva puta) i Babić.

U prvoj zvaničnoj utakmici koju je Crvena zvezda odigrala u 2019. godini (19. februar) savladana je Vojvodina 4:0, a Milanu Pavkovu je bilo dovoljno četrnaest minuta na terenu da se upiše u strelce. Ušao je u igru u 75. minutu umesto dvostrukog strelca Boaćija, a mrežu gostiju pogodio je u 89. minutu kada je sjajnu asistenciju Marka Marina pretvorio u gol. Pogotkom Pavkova stavljena je tačka na meč, a pre njega je i Simić uspeo da nadmudri Rockova.

Nemilosrdan je bio i u plej-ofu, u jednoj od najubedljivijih pobeda Crvene zvezde nad Vojvodinom, kada je naš tim trijumfovao sa 5:0. Pamtiće Pavkov dugo taj pogodak jer je jedan od najlepših koji je postigao u dresu beogradskih crveno-belih. Napadač je na ivici kaznenog prostora primio loptu grudima i šutirao, bez oklevanja, iz voleja, te pogodio rašlje gola Novosađana, a igrao se 22. minut. Posle njega su činili to Vukanović, Ben i dva puta Joveljić.

U meču odigranom poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, tačnije 31. avgusta 2019. godine, Crvena zvezda je savladala Vojvodinu (2:1). Iako je meč ostao upamćen po sjajnom golu Matea Garsije, utakmicu je pogotkom u 25. minutu otvorio Milan Pavkov. Sjajno je prošao Vukanović po levoj strani i odložio loptu našem napadaču kome nije bilo teško da iz peterca pogodi nebranjeni deo mreže.

Inače, ovo će biti prvi meč na stadionu “Rajko Mitić” u 2020. godini, a ujedno i povratak Dejana Stankovića na mesto gde je napravio prve prave fudbalske korake, i gde je poslao legenda.

Napadač je ove sezone na 21 meču u svim takmičenjima postigao devet pogodaka i zabeležio dve asistencije. Može li Lalatovićev stručni štab da smisli dobitnu kombinaciju i ovoga puta ga ipak zaustavi?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.