TOMANE UDARIO NA MARINA! Velika ispovest Portugalca, isprozivao Srbiju i otkrio da li ostaje u Zvezdi!
Tomane, Foto: Starsport©

bez dlake na jeziku

TOMANE UDARIO NA MARINA! Velika ispovest Portugalca, isprozivao Srbiju i otkrio da li ostaje u Zvezdi!

Otvoreno je pričao o svemu

Objavljeno:

Napadač Crvene zvezde Tomane dao je opširan intervju za portugalske medije, u kojem je otkrio mnoge stvari.

Portugalac je na Marakanu stigao letos, ali nije opravdao epitet velikog pojačanja. Imao je Tomane svojih blistavih momenata kao što su makazice Spartaku, međutim, svi pamte onaj promašeni penal u poslednjem kolu Lige šampiona.

Prvo je dao svoje mišljenje o Linglong Superligi Srbije.

– Ne mogu reći da je takmičarski dobra, lagao bih kada bih to rekao. U prvom delu smo napravili 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan iako nismo igrali ništa posebno. Srpska liga su samo Zvezda i Partizan, ostali timovi nisu konkurentni. Uostalom, nisam došao ovde zbog tih utakmica već zbog trofeja i Lige šampiona. To je san svakog igrača. Sada mogu da kažem da sam igrao Ligu šampiona - rekao je Tomane za portugalske medij i dodao

– Nema agresivnosti kao kod nas. Takođe, nije mi jasno kako ne mogu da naprave makar konkurentnu reprezentaciju da se takmiči na velikim takmičenjima, a imaju toliko dobrih igrača. Nemaju nikakve rezultate jer im je takav mentalitet. Stalno bi nešto da menjaju. Izgube jednu utakmicu i odmah menjaju trenera. Nestabilni su. Naprimer, mi smo imali 11 bodova prednosti, igrali Ligu šampiona, prošli smo dalje u kupu i promenili smo trenera. Teško za razumeti.

Jedna od pozitivnih stvari su navijači Crvene zvezde.

– Poznati su po atmosferi koju naprave, pogtovo na derbijima protiv Partizana koji su frenetični. Oni su navijači koji zaista vole fudbal i mnogo ga prate. Odlični su, uvek su uz tim i to se videlo u Ligi šampiona. Zvezda je veliki klub koji mogu da uporedim sa Benfikom što se tiče broja navijača. Ima milione pristalica. Klub ima veliku istoriju, već je bio prvak Evrope, ali mislim da i navijači moraju malo da promene mentalitet. Fudbal nije više ono što je bio pre 30 ili 40 godina. Crvena zvezda više nije veliki ‘igrač’ u evropskim okvirima kao što je bila kada se borila sa Milanom i ostalima. Sada je drugačije, jer je i Srbija zemlja sa poteškoćama. Zvezda mora da napreduje na mnogim poljima da bi opet bila konkurentna sa najvećima. Ali navijači su uvek tu da podržavaju tim i stvaraju pritisak velikog kluba kao što je u Portu, Benfiki i Sportingu. Kada se ne pobeđuje, onda idu zvižduci. Srećom po nas, mi smo uglavnom pobeđivali i nije ih bilo. Ali kada smo izgubili od Partizana, bilo je teško. Ljudi u Srbiji baš ne vole da njihov tim izgubi derbi. Kao u Portugaliji kada igraju Vitorija i Braga. Ako pobediš derbi, završio si sezonu.

Portugalac je otkrio na koji način ga je Zvezda dovela u .

– Bilo je raznih opcija u Portugaliji i u inostranstvu. Zvezda me je zavela jer je i godinu pre toga želela da me dovede. Prošla sezona se još nije ni završila, a već sam počeo pregovore sa Zvezdom. Stvarno su me želeli, insistirali na mom transferu i to mi je bilo bitno. Na kraju, bio je tu i zov Lige šampiona. To me je takođe prelomilo da dođem u Zvezdu. Tada sam verovao da sam doneo pravu odluku, videćemo da li će se ispostaviti kao prava odluka na kraju. Bilo je još ponuda od timova koji su bili u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali Zvezdina ponuda je bila i finansijski najbolja. Zašto da krijem da mi je i to bilo bitno.

Promašeni penal protiv Olimpijakosa je nešto što će zauvek obeležiti njegov boravak na stadionu „Rajko Mitić“.

– Loše sam se osećao. Pogotovo što sam u Tondeli pucao penale i nisam promašivao. Uostalom, ja nisam izvođač penala u Zvezdi i nije trebalo da šutiram. Mađutim, kapiten koji šutira penale nije želeo da šutira i ja sam preuzeo odgovornost. Opet bih to uradio bez bilo kakvih problema. Loše sam šutirao i žao mi je što nisam bio spreman za taj penal. Nikada nije lepo promašiti, pogotovo u Ligi šampiona. Zbog Lige šampiona sam i došao u ovaj klub. Slušanje himne Lige šampiona je poseban osećaj. Nekoliko meseci ranije sam se borio sa Tondelom za opstanak.

Odlazak iz Zvezde za sada nije opcija.

– Za sada se nadam da ću igrati, postizati golove i osvojiti titulu sa Zvezdom. Naravno, cilj je da idem dalje. Ako napravim korak napred, dobro je. Ako ostanem, opet je dobro jer mi se sviđa tim - zaključio je Tomane.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.