NOVI GOL KOSTIĆA! Hetafe srušio Ajaks, Inter rutinirao Bugare, Junajted se provukao! Svirano čak 9 penala!
Filip Kostić, Foto: EPA/ Ronald Wittek

Liga Evrope - 1/16 finala

NOVI GOL KOSTIĆA! Hetafe srušio Ajaks, Inter rutinirao Bugare, Junajted se provukao! Svirano čak 9 penala!

Vatreno je bilo širom kontinenta!

Objavljeno:

Nastavljeno je takmičenje i u Ligi Evrope!

Najzanimljivije je bilo u Frankfurtu gde je Ajntraht stekao odličnu zalihu pred revanš s Salcburgom. Najzaslužniji za trijumf „orlova“ bio je Japanac Kamada, strelac prva tri gola za nemački tim.

Četvrti gol delo je srpskog reprezentativca Filipa Kostića, koji je nastavio sa odličnim igrama u 2020. godini. Nadu za Salcburg doneo je Korejac Hvong golom sa bele tačke u finišu susreta.

Očekivalo se mnogo uzbuđenja i u Brižu, gde je gostovao Mančester Junajted. Tako je i počelo, posle greške odbrane gostiju Denis je doveo lidera belgijskog prvenstva u vođstvo, ali je na istovetan način, posle smušene intervencije defanzivaca Briža, izjednačio Marsijal u 36. minutu. U preostalom delu meča bilo je šansi, ali ne i golova.

Inter je sa pola gasa završio posao u Razgradu, gde je pobedio Ludogorec sa 2:0. Dugo se čekalo na prvi gol, a postigao ga je Danac Kristijan Eriksen u 71. minutu. Bio je to njegov prvi gol u dresu milanskog kluba. Bugare je dotukao Romelu Lukaku sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi.

U predgrađu Madrida pao je Ajaks.

„Kopljanici“ su izgubili od Hetafea sa 2:0, a da sve bude gore po šampiona Holandije drugi gol su primili u poslednjim trenucima, strelac je bio Kenedi. Minimalnu prednost pred revaš stekao je Šahtjor, koji je u Harkovu pobedio Benfiku sa 2:1, a svi golovi viđeni su u drugom poluvremenu. Lisabonski Sporting je imao čistu situaciju, vodio je sa 3:0 protiv istanbulskog Bašahšehira, ali je gol Višće sa penala ostavio nadu turkom timu.

Bez pobednika bilo je u Klužu, gde je Sevilja pred kraj meča izjednačila protiv rumunskog prvaka, kao i u Kopenhagenu, gde su domaći tim i šampion Škotske Seltik igrali 1:1. Danci su mogli do pobede, ali je Forster odbranio penal Stageu u 79. minutu.

Spektakl u Glazgovu! Braga je 65 minuta držala čas fudbala na očajnom terenu Ajbroksa i pala posle čudesnog preokreta! Portugalci su poveli golčinom Franserža, koji je ispalio projektil sa blizu 30 metara. Činilo se da je sve jasno posle sat fudbala kada je Ruiz pogodio za 2:0.

Međutim, uporna ekipa Stivena Džerarda nije pomišljala na predaju. Rendžers se vratio u život golom sina legendarnog Georgea Hadžija, Janisa. Izjednačio je Aribo, petnaestak minuta pre kraja, a Hadži novim golom zaokružio spektakularan obrt.

Ovosezonska evropska priča je po svemu sudeći završena za APOEL i Espanjol. Kiprani su kod kuće nbili nemoćni pred Bazelom. Andrija Pavlović je na terenu bio do 56. minuta, dok Vujadin Savić nije igrao zbog kartona. Kada je reč o Espanjolu, klub iz Barselone ima mnogo važnija posla od evropskih, jer se u La Ligi žestoko bori za spas. Meč na “Molinou” obeležio je Diogo Žota, strelac het-trika.

Arsenal je u Pirej stigao u najjačem sastavu. Mikel Arteta je svestan da je osvajanje Lige Evripe verovatno jedini put da se stigne do Lige šampiona. Takvim “tobdžijama” Olimpijakos je odolevao punih 80 minuta, a onda je pogodio Lakazet posle odlične asistencije mladog Sake.

AZ Alkmar je, kao i protiv Partizana, izborio spasonosni remi. Gosti iz Linca vodili su do 86. minuta, kada je Kupmajners obezbedio neizvestan revanš.

Kapiten “orlova” Aleksandar Kolarov igrao je svih 90 minuta u minimalnoj pobedi Rome nad Gentom. Prvenac za “vučicu” postigao je doskorašnji igrač Barselone Karles Perez.

Minimalnu prednost pred revanš stekli su i nemački klubovi. Istim rezultatom Leverkuzen je bio bolji od Porta, a Volfsburg od Malmea.

Rezultati

AZ Alkmar – LASK 1:1 (0:1)

(Kupmajners 86. penal – Raguž 26)

APOEL – Bazel 0:3 (0:1)

(Petreta 16, Štoker 53, Artur 66)

Roma – Gent 1:0 (1:0)

(Perez 13)

Bajer Leverkuzen – Porto 2:1 (1:0)

(Alario 29, Haverc 55. penal – Luis Dijaz 73)

Olimpijakos – Arsenal 0:1 (0:0)

(Lakazet 81)

Rendžers – Braga 3:2 (0:1)

(Hadži 67, 82, Aribo 76 – Franseržo 11, Ruiz 60)

Volfsburg – Malme 2:1 (0:0)

(Brekalo 49, Mehmedi 63 – Telin 47. penal)

Vulverhempton – Espanjol 4:0 (1:0)

(Žota 15, 67, 81, Neves 52)

CFR Kluž – Sevilja 1:1 (0:0)

(Deak 59. penal – En Nesiri 82)

Briž – Mančester junajted 1:1 (1:1)

(Denis 15 – Marsijal 36)

Ajntraht F. – Salcburg 4:1 (2:0)

(Kamada 12, 43, 53, Kostić 56 – Hvang 84. penal)

Kopenhagen – Seltik 1:1 (0:1)

(N’Doje 52 – Eduar 14)

Hetafe – Ajaks 2:0 (1:0)

(Dejverson 38, Kenedi 90+3)

Ludogorec – Inter 0:2 (0:0)

(Eriksen 71, Lukaku 90+4 penal)

Šahtjor – Benfika 2:1 (0:0)

(Alan Patrik 56, Kovalenko 72 – Pici 66. penal)

Sporting L. – Bašakšehir 3:1 (2:0)

(Koates 3, Šporar 44, Vieto 51 – Višća 76. penal)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.