VITAS NIKAD NIJE IZGUBIO DERBI: Usput je malo pecnuo još jednog crno-belog novajliju zbog izjave!
Uroš Vitas je govorio o svom dolasku u Partizan, Foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

Vratio se tamo gde je fudbalski školovan

VITAS NIKAD NIJE IZGUBIO DERBI: Usput je malo pecnuo još jednog crno-belog novajliju zbog izjave!

Novi štoper Partizana je ispričao zašto je tek sada došao u Humsku

Objavljeno:

Uroš Vitas je konačno obukao dres voljenog Partizana s kojim su ga povezivali već godinama.

Iskusni štoper se tako vratio u klub u kome je fudbalski školovan, a trebaće mu neko vreme da postigne optimalnu fizičku spremu i formu s obzirom da je poslednji meč odigrao još u novembru.

- U ovakav klub ne možete doći, a da niste na fizičkom maksimumu. Možda je potrebna sedmica-dve da uhvatim ritam, kako bih shvatio šta se traži. To mi fali u ovom trenutku - rekao je Vitas za klupsku emisiju "Partizan news".

I sam je ispričao koliko dugo je postojala obostrana želja da dođe do dogovora, ali tek sada su se stekli uslovi da se to i dogodi.

- Tri godine konstantno, u svakom prelaznom roku, bilo je kontakata i priča, ali ovo je pravi trenutak za angažman. Sad sam u najboljim igračkim godinama, brzo ću se prilagoditi - dodao je defanzivac.

Vitas će pojačati konkurenciju u srcu odbrane gde su tokom jeseni bili neprikosnoveni Ostojić i Pavlović.

- Protiv Ostojića sam igrao, a malog Pavlovića pratio i stalno govorio kako je, uz Nikolu Milenkovića, jedan od najvećih Partizanovih talenata poslednjih godina. Želim mu da nastavi ovim putem, vredan je momak.

Kako kaže neće mu biti teško da se uklopi u zahteve i stil igre koji forsira trener Savo Milošević.

- Milošević hoće brz i moderan fudbal, koji zahteva fizičke predispozicije na maksimali. Brzo ću se uklopiti u taj sistem, jer sam na njemu odrastao. Osim toga, trenirao me je u Radu Marko Nikolić, imao je sličan, da ne kažem isti, stil igre. Uz njega sam stasao kao fudbaler, takav stil mi odgovara i neće biti problema - rekao je Vitas.

Uroš Vitas veruje da će se snaći u sistemu Sava Miloševića
Uroš Vitas veruje da će se snaći u sistemu Sava Miloševićafoto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

Vitas ima i iskustvo iz Večitih derbija iz mlađih selekcija, a usput je malo čačnuo i novog saigrača Bojana Matića koji je isto ove zime došao u Partizan zbog one izjave o "leptirićima u stomaku".

- Moja generacija nikad nije izgubla večiti derbi. Nadam se da će tako ostati i u prvom timu. Uz dužno poštovanje svima, kod nas, dece ovog kluba, pripadnost je izraženija. Znaju to Jojić, Brašanac i ostali. Ako kod drugih izlazak na teren u dresu Partizana proizviodi leptiriće u stomaku, onda su kod nas leptiri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.