KRSTAJIĆ PRVI PUT O SVOM RADU U REPREZENTACIJI: Kaže da su njegovi rezultati potcenjeni, pa objasnio petardu!
Mladen Krstajić o svom radu u reprezentaciji, Foto: Starsport©

Kaže da i Tumba ima isti problem

KRSTAJIĆ PRVI PUT O SVOM RADU U REPREZENTACIJI: Kaže da su njegovi rezultati potcenjeni, pa objasnio petardu!

Bivši selektor kaže da se ponekad ne zna da li želimo rezultat ili da podmladimo tim?!

Objavljeno:

Mladen Krstajić je u junu prošle godine dobio otkaz u reprezentaciji Srbije posle debakla protiv Ukrajine kada smo poraženi 5:0.

Posle toga je vodio nacionalni tim protiv Litvanije, da bi ubrzo napustio "kormilo" srpske reprezentacije i nasledio ga je Ljubiša Tumbaković.

Krstajić se u međuvremenu nije oglašavao sve do sada kada je rešio da progovori za "Sportski žurnal" i iznese svoje viđenje o boravku na klupi nacionalnog tima.

Mladen Krstajić misli da nije bio neuspešan selektor
Mladen Krstajić misli da nije bio neuspešan selektorfoto: EPA/Antonio Cotrim

- Razultati koje sam postigao sa reprezentacijom su potcenjeni. Eto, sada se vidi da ni ta Liga nacija nije bila takmičenje da se tek tako igra. Šansu sam na terenu pružio mladim igračima, oni bi trebalo da budu duže zajedno u timu, da stvorimo okosnicu. Međutim, problem je što nema kontinuiteta u radu. Sad i moj naslednik Ljubiša Tumbaković ima isti problem - rekao je Krstajić.

On objašnjava da ni njemu nije jasno da li se u Srbiji nekad juri rezultat ili se podmlađuje reprezentacija?!

- Ako nekad nešto presečemo onda nema potrebe da se ponovo vraćamo na iste stvari. To crpi i oduzima energiju. Ni sada mi se neke stvari ne sviđaju, Sergej Milinković Savić, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Marko Grujić... nemaju kontunitet igara u državnom timu, a mora im se dati šansa. Kad će igrati ako neće sada, u ovim godinama i formi.

Mladen Krstajić je sa reprezentacijom doživeo poraz od 5:0
Mladen Krstajić je sa reprezentacijom doživeo poraz od 5:0foto: AP

Konačno je rešio da iz svoje perspektive ispriča šta se to dogodilo u Lavovu kada su "Orlovi" doživeli jedan od najvećih poraza.

- Desilo se, takav dan se dogodio, neobjašnjivo za sve nas. Preuzeo sam odgovornost i nikad ne bežim od toga, iako ima tu nekih stvari koje nisu za javnost. Da smo recimo u Ukrajini poraženi sa 0:1 ne bi se digla tolika frka u javnosti, jer i posle bilo kojeg poraza tu znali smo da nam je neophodan bod u Beogradu protiv Portugalije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.