RAT MAMIĆA I BED BLU BOJSA: Navijači objavili zabranjeni snimak gde Zdravko laže!
Zdravko Mamić, Foto: Beta/Almir Razić

on priča drugu priču

RAT MAMIĆA I BED BLU BOJSA: Navijači objavili zabranjeni snimak gde Zdravko laže!

Sve zbog grba

Objavljeno:

Nakon što je prošlo 20 godina od povratka imena Dinamo Zdravko Mamić rekao je da je najzaslužniji za povratak imena. Ali BBB-i su objavili video iz zabranjene Latinice iz 1993. u kojem se Mamić zalaže za Kroaciju.

Presedniče, navijači žele da se vrati ime. Sećam se, da je pokojni predsednik na te moje reči udario šakom o sto i rekao: "I ti si na liniji London - Brisel - Manolić". Ja sam rekao: "Dobro, ali navijači to žele".

Tim rečima obratio se Zdravko Mamić 20 godina nakon povratka imena Dinamo iz Bosne i Hercegovine. Što se tačno događalo iza četiri zida verojatno nikad nećemo saznati, jer neki učesnici nisu živi. Ali, ono što možemo saznati je kako je Mamić govorio 1993., kad je klubu promenjeno ime u Kroacija.

- I onda kad se sve to integriralo, kako je moj predsjednik rekao, sveto ime Kroatija, došlo je do otpora, ali ja vas uveravam da u mnogim glavama i ozbiljnijih naših navijača i Bad Blue Boysa sazreva misao da se klub treba zvati Kroacija. Kao što se borimo na prvoj liniji fronti, tako se borimo i s imenom Kroacija, kojeg ćemo nositi časno u Evropi. Kad u Evropi izgovorite Dinamo, odmah vas trpa u režimski sistem. Da bismo sve to pomirili, zašto ne bismo nosili časno ime Kroacija - rekao je, između ostalog, Mamić te 1993.

Bad Blue Bojsi objavili su post na službenoj Fejsbuk stranici grupe o Mamiću tada i sada.

- Što se tiče uloge emigriranog "svedoka vremena" u prvoj polovini 90-ih kada je zajedno s Blaževićem vodio klub, ponovićemo da je u više navrata pokušavao nagovoriti vodeće ljude naše grupe na prihvatanje imena "Kroacija" ili barem na neutralno navijanje za "Plave". Uz to, aktivno je učestvovao u zatvaranju drugog BBB Fan Cluba u jesen 1994. godine i time borbi za ime Dinamo naneo ogromnu štetu. Ubrzo je i sam bio proteran iz kluba, a vratio se "kao najveći Dinamovac" nakon Tuđmanove smrti s jednim jedinim ciljem kojeg je nažalost i ostvario.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.