PROBLEMI ZA CRVENO-BELE: Zvezda sutra igra veliki meč u Ligi šampiona za omladince!
Slavoljub Đorđević, Foto: Starsport©

uefa liga mladih

PROBLEMI ZA CRVENO-BELE: Zvezda sutra igra veliki meč u Ligi šampiona za omladince!

- Potrudićemo se da prođemo i verujem da to možemo - rekao je Slavoljub Đorđević

Objavljeno:

Omladinci Crvene zvezde će u sredu od 17 časova odmeriti snage sa Šerifom, a pobednik iz tog meča obezbediće plasman u osminu finala Lige šampiona za mlade.

Šef stručnog štaba crveno-belih bisera Slavoljub Đorđević ističe spremnost ekipe pred meč sa moldavskim predstavnikom, a samouvereni su i napadači Borisav Burmaz i Ilija Babić.

- Ne treba toliko da se opterećujemo ovom utakmicom. Kao što sam rekao od prvog susreta u Ligi šampiona, prioriteti kluba su razvijanje igrača i osvajanje Omladinske lige Srbije. Najelitnije juniorsko takmičenje u Evropi služi deci da vide gde su u odnosu na najveće klubove sa starog kontinenta. Svaka utakmica u Ligi šampiona je veliko iskustvo za sve nas. Prošli smo grupu, sad se igra nokaut faza i to na jednu utakmicu, što je malo specifičan sistem takmičenja. Potrudićemo se da prođemo i verujem da to možemo.

Omladinci su se za ovaj meč pripremali u Linjanu. Tu su odigrali tri prijateljska meča, ali i pažljivo analizirali moldavskog predstavnika u Ligi šampiona za mlade. Ono što može da bude mali problem za Slavoljuba Đorđevića jesu kartoni zbog kojih neće igrati Lukić i Milikića, a jedan od najboljih igrača u jesenjem delu sezone Miloš Pantović prebačen je u Grafičar.

- Upoznati smo sa njihovim vrlinama i manama. Gledali smo im sve utakmice u Ligi šampiona. Imaju veliki izbor igrača, fizički su moćni, dominiraju u Moldaviji. Igra se samo jedan meč u kom su domaćini, tako da moramo da ih poštujemo, ali Crvena zvezda ne sme nikog da se plaši. Mi imamo problem sa fondom igrača, štoperi Lukić i Milikić neće moći da igraju zbog kartona, Pantović je prešao u Grafičar, ali ne zavisimo od pojedinaca. Mi smo kolektiv - podvlači Đorđević.

Utakmica između Crvene zvezde i Šerifa je na programu u sredu 12. februara od 17 časova, a pobednik tog meča izboriće prolaz u osminu finala. Žreb za ovu rundu takmičenja biće održan 14. februara u Nionu u 14 časova, a pobednike baraža čekaju najbolji iz grupne faze; Ajaks (Holandija), Atalanta (Italija), Bajern (Nemačka), Benfika (Portugalija), Inter (Italija), Juventus (Italija), Liverpul (Engleska) i Real Madrid (Španija). Ukoliko Crvena zvezda prođe, prema propozicijama, ne može se sastati jedino sa Bajernom, sa kojim je igrala u grupnoj fazi. Mečevi osmine finala (igra se jedan susret) zakazani su za 3. i 4. mart.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.