SKANDAL GODINE: Bivši trener Zvezde uzimao novac od transfera fudbalera! Među njima je i naš bivši reprezentativac!
Foto: Starsport©

burno

SKANDAL GODINE: Bivši trener Zvezde uzimao novac od transfera fudbalera! Među njima je i naš bivši reprezentativac!

On je za belgijske medije istakao da nema informaciju da je tužen i da će odgovoriti na optužbe kada bude dobio zvaničnu tužbu.

Objavljeno:

Iz Belgije stižu šokantne vesti.

Naime, tamošnji mediji pišu, kako je predsednik Standarda iz Liježa Bruno Vakanci podneo tužbu protiv nekadašnjeg sportskog direktora ovog kluba Olivija Renarda i bivšeg trenera Aleksandra Jankovića.

Navodi se da je prvi čovek belgijskog giganta optužio Jankovića da je uz pomoć Renarda vršio malverzacije tokom transfera fudbalera. Vakanci tvrdi da su njih dvojica uz pomoć Dejana Veljkovića, koji je zbog sličnih stvari već hapšen u Belgiji, sklapali fiktivne ugovore sa fudbalerima za skautiranje i napominje se da je Veljković igračima plaćao provizije na crno.

Pominju se transferi Gojka Cimirota, Filipa Mladenovića i Miloša Kosanovića. Lažni ugovori su zaključeni u Veljkovićevim kancelarijama u Srbiji i Crnoj Gori. Belgijanci su došli do saznanja da je u navodnu aferu uključen i nekadašnji reprezentativac naše zemlje, a sada fudbalski menadžer Mateja Kežman, koji je sarađivao sa Veljkovićem u prošlosti.

foto: Starsport©

Navodno je Janković prilikom ovih malverzacija zaradio 250.000 evra, Veljković 170.000, a Renard 20 hiljada evra.

Janković je za belgijske medije istakao da nema informaciju da je tužen i da će odgovoriti na optužbe kada bude dobio zvaničnu tužbu.

- Prvi put čujem. Sa Standardom sam imao dobar odnos. Što se tiče transfera Kosanovića, Cimirota i Mladenovića, prvi je obavljen pre nego što sam ja postao trener, drugi je došao kada sam ja otišao, a u slučaju Mladenovića svi znaju da nisam žurio da dođe u Standard. Moje ime se spominje kada je nešto opasno i pogrešno. Ako postoji zvanična tužba, odgovoriću, ali trenutno ne mogu ništa drugo da kažem - rekao je nekadašnji trener Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.