POSLE ČADA, UGANDE, UZBEKISTANA... Došlo je vreme da u Superligi zaigra i prvi Indonežanin!
Vitan Sulajman će igrati u Superligi Srbije, Foto: Printscreen/Youtube/FGD Football

Neočekivano pojačanje

POSLE ČADA, UGANDE, UZBEKISTANA... Došlo je vreme da u Superligi zaigra i prvi Indonežanin!

Sve je to deo "školovanja" za Mundijalito

Objavljeno:

Od kada je postalo popularno dovođenje stranih igrača u srpskom fudbalu imali smo fudbalere iz raznih fudbalskih zemalja koji su nosili dresove timova koji igraju u Superligi.

Od onih fudbalski jakih i poznatih država poput Brazila i Argentine, pa sve do čiste egzotike poput pojačanja iz Čada, Ugande, Uzbekistana, Antigva i Barbuda, Libija, Komorska ostrva...

A sada je došlo vreme i za prvog Indonežanina.

Prema saznanjima "Mozzartsporta", izvesni Vitan Sulajman će biti prvi fudbaler iz ove azijske države koji će zaigrati na superligaškim terenima pošto se očekuje da potpiše ugovor na 3 i po godine sa Radnikom iz Surdulice.

U pitanju je 18-godišnji igrač koji pokriva poziciju krila i član ja omladinske selekcije Indonezije i do sada je bio član tima PSIM JogDžakarta.

Inače, on je deo višegodišnjeg plana indonežanskog fudbalskog saveza i ministarstva za razvoj omladine i sporta da što više mladih svojih fudbalera pošalju na "školovanje" u Evropu kako bi sticali iskustvo i napredovali, jer će u toj državi biti održano Svetsko prvenstvo za igrače do 19 godina 2021.

Mediji u Indoneziji su već pisali od Sulajmanu kao talentu za koga se raspituju klubovi iz Belgije, ali i Lehija iz Gdanjska u kojoj je završio još jedan njegov sunarodnik i vršnjak Agi Maulana.

Menadžer mladog fudbalera je inače Dušan Bogdanović, pa otud Surdulica u priči. Uz obavezu Radnika da povremeno Sulajmanu dozvoli da se priključi treninzima reprezentacije Indonezije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.