GLEDAM OVE ČITULJE, A JA SE JOŠ NE DAM: Ćiro Blažević napunio 85 godina, preživeo dva raka, ali i dalje se plaši...
Ćiro Blažević, Foto: Dado Đilas

slavljenik

GLEDAM OVE ČITULJE, A JA SE JOŠ NE DAM: Ćiro Blažević napunio 85 godina, preživeo dva raka, ali i dalje se plaši...

Februara 1935. svet je dobio velikog šarmera, ljubimca žena i čoveka koji uvek govori ono što mu je na umu i to kaže jezikom koji svako razume

Objavljeno:

Čuveni hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević napunio je 85. godina i to je prokomentarisao u svom stilu.

- Baš gledam čitulje, ovi iz moje generacije svi polako odlaze, jedino se ja ne dam, još me se nećete rešiti, još ću dugo biti s vama - prokomentarisao je.

Februara 1935. svet je dobio velikog šarmera, ljubimca žena i čoveka koji uvek govori ono što mu je na umu i to kaže jezikom koji svako razume.

- Kad dođeš u određene godine, rođendani se ne slave, nego se zbog njih tuguje. Ja ću svoj obeležiti diskretno, sa suprugom - govorio je Ćiro Blažević i isticao da mu je Zdenka bitnija i od fudbala.

Ćiro Blažević
Ćiro Blažević foto: Profimedia

Upoznao je u Rijeci. Imali su sobe na istom spratu, a Ćiro je Vespom vozio u školu. Zdenka je bila maturant, Ćiri je tad bilo 27 godina. Kad je Zdenka imala tešku saobraćajku i zamalo izgorela u automobilu, doktori su joj davali tri posto šansi da preživi. Ćiro je tad da bi je spasao, kaže, ostavio i novac i fudbal.

- Taj rođendan mi je bio najtužniji u životu. Najviše sam ih voleo, kao dete. Mama bi mi spremila tortu, a ja bih duvao svećice. Bio sam najsretniji kad sam ih ugasio u jednom dahu. Kako su godine prolazile, sve više ih je bilo i to bi me rastužilo. Okrutno detinjstvo i kasnije egzistencijalne poteškoće obeležile su me za ceo život. Radu i disciplini od malih nogu naučio me je život - kaže Ćiro i u dahu nastavlja.

- Neću slaviti. Nesrećan sam što je taj rođendan došao, rođendan slave mladi. Ja ne izlazim, kući sam. Nekako me strah, kad sam bio mlađi, mogao sam sve, pobedio sam dva raka, sad stalno gledam da mi se nešto ne dogodi...

(Espreso.co.rs / 24 sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.