SUDBINA MOJE PORODICE JE DA PATI: Dozvolio bih igračima Partizana da zapale cigaru, samo ako to ne utiče na igru!
Trener Partizana, Savo Milošević, Foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

otvoreno

SUDBINA MOJE PORODICE JE DA PATI: Dozvolio bih igračima Partizana da zapale cigaru, samo ako to ne utiče na igru!

Pričao je Milošević o tragičnoj sudbini njegove porodice, pa se Rusima ponovo otvorio i odgovorio kako je podneo te crne dane...

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana neslavno su završili turnir u Dohi, pošto su u poslednjem kolu poraženi od moskovskog Spartaka rezultatom 3:2.

Trener crno-belih Savo Milošević bio je vidno ljut tokom meča na sudije, pa je zbog jedne burne reakcije isključen sa utakmice i poslat na tribine.

Tokom boravka u Kataru, Milošević je dao opširan intervju za ruske medije, a mi vam izdvajamo najzanimljivije iz njega.

Nije nepoznanica da je Savo voleo da "pripali" po koju...

- Možda ne bi trebalo da se priča o tome. Nije da sam se krio, ali ne volim baš da se dotičem negativnosti iz prošlosti. Najvažnije je da na pušite previše, jer onda teže dišete. Morate shvatiti i profesionalne fudbalere, izloženi su ogromnim pritiscima, traže način da se opuste, pokušavaju na različite načine da se oslobode stresa.

Da li bi svojim igračima progledao kroz prste ako učine isto?

- Najvažnije je da to ne utiče na igru. Ako trenira valjano, u redu je. Naravno, ne preporučujem im da puše ili konzumiraju alkohol. Karijera fudbalera traje svega 15-ak godina i bolje bi im bilo da ne traće vreme.

Koja je vaša filozifija fudbala?

foto: Starsport©

- Ne mogu da kažem da je još dobila oblik. Tek sam na početku. Da biste razvili sopstveni stil potrebno je da radite između pet i deset godina. Znam šta mi se sviđa, ali to nije filozifija. Sve je stvar procesa, kako ćete ideje preneti na teren. To se odnosi na sve, uključujući i selekciju tima. Primera radi, postoji više tipova centarforova, morate biti spremni na razlike da bi vaša filozifija došla do izražaja.

Luka Jović?

- Znam ga od malena, odrastao je u selu iz kog i ja potičem. Porodice su na bliske, povezane. Veoma je talentovan, može da odgovori zahtevima na više pozicija. Nije lako igrati u Realu, ali ne zaboravite da su mu tek 22 godine i da mu je potrebno vreme. Real Madrid ga je baš mnogo platio da bi ga sad slao na pozajmicu.

Pričao je Milošević o tragičnoj sudbini njegove porodice, pa se Rusima ponovo otvorio i odgovorio kako je podneo te crne dane.

- Zato što verujem Boga. Prihvatam da je sve onako kako odredi. Ubeđen sam da je svakoj osobi na svetu zapisana sudbina. Sudbina moje porodica je da pati. No, ako veruješ u Boga, onda to prihvatiš. Toliko smo sićušni ljudi i ne možemo da razumemo sve razloge zbog kojih se nešto dešava. Ko smo mi da bismo preispitivali Boga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.