Od Borca iz Banjaluke, do prve postave, za samo 20 dana: Upoznajte najvećeg dobitnika Crvene zvezde ove zime!
Srđan Babić na pripremama u Beleku, Foto: FK Crvena zvezda

rezime

Od Borca iz Banjaluke, do prve postave, za samo 20 dana: Upoznajte najvećeg dobitnika Crvene zvezde ove zime!

Pre nekoliko dana se pominjala pozajmica u Borac iz Banjaluke i svi su već videli kako njegova karijera ide silaznom putanjom

Objavljeno: 22:06h
Nikola Husein

Završene su prve zimske pripreme pod komandom Dejana Stankovića i sve je spremno za nastavak domaće Superlige Srbije.

Nije svakom "prijao" dolazak novog trenera, neki će biti više zadovoljni, neki manje, ali čini se da je Deki napravio pravi balans mladosti i iskustva, pa će tim sa generalne probe protiv Dunajske Strede biti tim koji će istrčati na Banovom brdu naredne subote.

Osim Gavrića i Nikolića, novi "početak" rezervisan je za Jovančića, pa i Srđana Babića koji je imao prilično turbulentne dve i po godine u dresu srpskog šampiona.

Babić je dete Vojvodine, a pre nekoliko godina je svojim golom u finalu Kupa Srbije doneo pehar ekipi sa Karađorđa, a godinu dana kasnije osvojio Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, a onda je nestao...

foto: Saša Pavlić Koky

Kao što je poznato, iz Voše se otisnuo u Sosijedad, ali njih dvoje i nisu bili baš u velikoj ljubavi, pa je kao i gomila fudbalera koji mladi napuste Srbiju, bio jedan od onih koji se još brže vratio u istu.

Po dolasku u Zvezdu bio je u senci Vujadina Savića i Damijana Le Taleka, ali je zbog previše mečeva te sezone ipak sakupio 30 utakmica, najviše u Superligi, a ostaće upamćen po sjajnoj partiji u Kelnu gde je "probio led" i pokazao da nije slučajno postao prvak sveta na Novom Zelandu i kasnije otišao put Španije.

foto: Starsport©

Naredne godine, Babić je upisao svoje minute i u Ligi šampiona, pošto je Savić bio povređen u nekoliko navrata, dok je opet u domaćem šampionatu bio prvi izbor Vladana Milojevića i odigrao 21 meč uz tri postignuta gola.

Ali, onda sledi njegov slobodan pad.

Dolaskom Milunovića i povratkom Degeneka, Babić je pao u drugi plan, pa je ove sezone odigrao svega šest mečeva na tri fronta i činilo se da je njegov odlazak sa Marakane više nego izvestan.

Pre nekoliko dana se pominjala pozajmica u Borac iz Banjaluke i svi su već videli kako njegova karijera ide silaznom putanjom.

foto: FK Crvena zvezda

Međutim, pripreme na Kipru i u Turskoj vinule su Babića u prvu postavu srpskog šampiona. Štoper rođen 1996. godine smršao je nekoliko kila, dobio na samopouzdanju, "imao sreću" jer Dejan Stanković voli štopere koji se bolje služe levom nogom i ponovo se vratio u život.

Neće biti lako Babiću da se izbori sa "stručnjacima" koji će tražiti i najsitniju grešku da ga ispljuju i ponovo pričaju kako on nije za Zvezdu, ali to je težina dresa koji nosi i sa čim će morati da se izbori.

Ova polusezona će biti ključna za njegovu karijeru, gde će ako sve po tim sa Marakane bude u redu, podići po treći put uzastopno pehar šampiona Srbije i upisati se u istoriju najtrofejnijeg tima države.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.