BOMBA NAD BOMBAMA! ZVANIČNO! Nemanja Pejčinović se vratio u Srbiju! Kakav transfer!
Foto: Dado Đilas

KAKAV TRANSFER!

BOMBA NAD BOMBAMA! ZVANIČNO! Nemanja Pejčinović se vratio u Srbiju! Kakav transfer!

Zaista bomba nema šta

Objavljeno: 20:43h

Kao što je tokom dana i bilo najavljivano sa „krova“, prelazni rok je na Voždovcu završen na spektakularan način, najzvučnijim transferom u Srbiji ove zime. Nakon Nemanje Vučića, Filipa Stuparevića i Despota Mihailovića koji su predstavljeni u poslednja 24 sata, novi fudbaler Voždovca postao je stameni defanzivac, nekadašnji reprezentativac Srbije, Nemanja Pejčinović!

Pejčinović koji igra na poziciji štopera karijeru je započeo u rodnom Kragujevcu, da bi potom igrao u Radu i Crvenoj Zvezdi, nakon čega se otisnuo u inostranstvo, gde je prvo igrao za Hertu.

Nakon igranja u Bundesligi imao je privilegiju da nosi kapitensku traku Nice, za koju je u četiri godine odigrao preko stotinu mečeva i ostavio veliki trag u francuskom prvoligašu i srcima navijača.

Pejčinović je zatim sunčanu Nicu zamenio hladnom Moskovom i četiri godine bio standardan u timu Lokomotive, sa kojom je igrao i evropska takmičenja, da bi nakon toga zaigrao u kineskom prvoligašu Čančun Jataiju. Novi igrač Voždovca je svojeremeno bio standardni mladi reprezentativac Srbije, da bi nakon toga predstavljao i A tim naše zemlje.

Srećan sam što sam postao član Voždovca. Prvi utisci su takvi da je ekipa sjajna i vrlo kvalitetna, igra se napadački fudbal i visok presing, što meni lično odgovara. Odlučio sam da se vratim u Srbiju pošto me mnogobrojne ponude iz inostranstva nisu zadovoljile, i da bih mogao da budem sa porodicom. Želeo bih da posle 10 godina opet „osetim“ srpski fudbal i mislim da je Voždovac prava fudbalska sredina za mene. Želim da vidim da je srpski fudbal u boljem stanju nego što sam ga ostavio kada sam odlazio. – bile su prve reči Pejčinovića nakon potpisivanja ugovora. Sa obzirom na to da je iza njega impozantna karijera, a da je Voždovac tim sačinjen većinom od mladih igrača, Pejčinović je svestan i obaveze koju bi imao u timu, a to jeste da bude uzor, po njegovim rečima „kako na terenu, tako i van terena“.

Biće privilegija igrati u timu sa ovoliko mladih, talentovanih igrača, ali i obaveza da bih bio uzor, kako na terenu, tako i van terena. Nema sumnje da je svim momcima cilj da zaigraju u inostranstvu i ostave veći trag, ja sam im na raspolaganju da svojim iskustvom pomognem na način, i u meri kojoj je to potrebno. Već sam upoznao momke, ovo je sjajna grupa ljudi, od uprave kluba, preko trenera i igrača, vidi se da vlada porodična atmosfera, da je klub na zdravim nogama, biće privilegija igrati u ovakvom okruženju. – iskren je iskusni defanzivac, kojeg je nasmejala konstatacija da će njegov nekadašnji saigrač, Rade Koković sada biti – njegov trener. Interesantna je situacija. Prošlo je 10 godina od kako smo Rade i ja bili saigrači, putevi su nam se razdvojili, ali sam pratio njegov trenerski put, zadivili su me njegovi uspesi sa Voždovcem, i tu sam sada da sve to zajedno nadogradimo. Naravno da je na terenu sve vrlo profesionalno, kada radimo, radimo ozbiljno, tu nema mesta prijateljstvu, samo profesionalan odnos. Upitan da prokomentariše šta bi bila njegova lična ambicija, i koji rezultat bi smatrao za uspeh na kraju sezone sa Voždovcem, Pejčinović „iz topa“ odgovara – „Evropa“.

Kada bacimo pogled na tabelu, vidi se da Voždovac ima prostora da se umeša u borbu za Evropu, i ako su to ambicije kluba, onda bi se naravno poklopili. Ukoliko se kockice poklope, nije ni to nerealno, ali hajde da radimo polako, da idemo utakmicu po utakmicu, i rezultat neće izostati.- poentirao je Pejčinović na kraju. Sportski direktor Voždovca Jovan Damjanović izrazio je zadovoljstvo što su Zmajevi dobili veliko pojačanje.

Kao što smo i najavili danas, prava transfer bomba, i drago mi je da je dogovor između Nemanje i Voždovca pao brzo. Ambicije se poklapaju, Nemanja sa svojim ogromnim iskustvom i velikom reputacijom prepoznaje Voždovac kao pravu fudbalsku sredinu u kojoj može da igra, i to nam imponuje. Mislim da kada predstavljate ovakvo pojačanje, ambicije se i same nameću, a one moraju da budu najviše i naravno da želimo da nadogradimo postignuto u prvom delu sezone. Jako sam zadovoljan kompletim prelaznim rokom i jedva čekam da vidim momke na terenu u prvenstvu. – zadovoljno je konstatovao Damjanović. Iskusni defanzivac zadužio je dres sa brojem 33, i našao se na spisku putnika za sutrašnji kontrolni meč sa TSC koji očekuje Zmajeve na terenima akademije u Bačkoj Topoli. Takođe, Pejčinović će imati i pravo nastupa u prvom prvenstvenom meču koji Zmajeve očekuje 15. februara u Lučanima protiv ekipe Mladosti.

Dolaskom Pejčinovića Voždovac je završio svoj zimski prelazni rok, u kojem su pored iskusnog defanzivca dres sa grbom Zmaja zadužili još i Edin Ajdinović (Crvena zvezda), Aleksa Janković i Ivan Milosavljević (Partizan), Nemanja Vučić (Vojvodina), Despot Mihailović (Zvezdara) i Filip Stuparević (Votford).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.