Uspešna reanimacija Dušana Jovančiča...
Dušan Jovančić, Foto: Starsport©

espreso u antaliji

Uspešna reanimacija Dušana Jovančiča...

Da je zaslužio da dobije novu šansu - jeste

Objavljeno: 18:34h
Nikola Husein

(od izveštača Espresa iz Beleka)

Nema navijača Crvene zvezde koji se nije zabrinuo nakon pripremnih mečeva u Turskoj i zapitao na šta će igra pod palicom Dejana Stankovića ličiti u nastavku prvenstva...

Međutim, "generalka" protiv Dunajske Strede je donela toliko pozitivnih stvari, čak i više nego što je bilo ko očekivao.

Pored ubedljive pobede i raznovrsnosti u igri srpskog šampiona, jedno ime se posebno ističe - Dušan Jovančić.

Diskretni heroj Vladana Milojevića je iza sebe imao košmarnih pola godine. Forma mu je padala iz meča u meč, samopouzdanje se potpuno izgubilo, a navijači su ostali bez strpljenja za jednog od omiljenih fudbalera.

foto: Starsport©

Zvižduci na susretu sa Totenhemom zadali su Jovančiću poslednji udarac. Od junaka ekipe i miljenika navijača, do "persone non grata" za samo šest meseci. Ali, to je život i to je fudbal. Nije ni prvi poslednji...

Činilo se da je popularni Jovanča na izlaznim vratima tima sa Marakane. Pominjao se Ferencvaroš, u igri je bio i poljski superligaš, međutim on je ostao u Zvezdi i dočekao Dejana Stankovića, a i on njega.

Neprimetno se ušetao u prvu postavu tokom priprema, "namestio" glavu i počeo da se uzdiže poput feniksa.

Utakmica protiv Dunajske Strede je pravi primer kako Jovančić treba da igra. Smireno, jednostavno, inteligentno i bez pritiska. Videlo se da mu je pao veliki teret sa leđa kada se oslobodio i počeo da igra onako kako ume. Nagrada za to je bio i pogodak posle kornera kada je glavom sa druge stative smestio loptu u mrežu.

Da je zaslužio da dobije novu šansu - jeste.

Dejan Stanković možda nema iskustva u trenerskom poslu, ali deluje da ume da pogodi "žicu" igračima i ulije im tu potrebnu dozu sigurnosti.

Na kraju se nameće jasan zaključak, što bi se medicinskim žargonom reklo - "Dušan Jovančiće je uspešno reanimiran, njegovo crveno-belo srce i dalje kuca".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.