ČAUŠIĆU NIJE JASNO KAKO SU OŽEGOVIĆ I STOJKOVIĆ PREŠLI IZ ZVEZDE U PARTIZAN: Nikada neću zaigrati za crno-bele!
Goran Čaušić, Foto: News1/Dado Djilas

intervju za ruse

ČAUŠIĆU NIJE JASNO KAKO SU OŽEGOVIĆ I STOJKOVIĆ PREŠLI IZ ZVEZDE U PARTIZAN: Nikada neću zaigrati za crno-bele!

- Ne razumem te poteze. Zvezdin navijač sam odmalena i biću ceo život - rekao je fubaler Arsenala iz Tule

Objavljeno:

Goran Čaušić je na Marakanu stigao sa epitetom velikog pojačaja, ali nije opravdao uloženih milion evre i razočarao je sve navijače Crvene zvezde.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije sada nastupa za Arsenal, gde beleži veoma dobre partije, a u razgovoru za uski Sport ekspres osvrnuo se na period proveden u Ljutice Bogddana.

Jedna od tema je bila pobeda Zvezde nad slavnim Liverpulom, koji je te sezone osvojio Ligu šampiona.

- Slavio je ceo Beograd. Za grad, klub i mene lično je to bio jako bitan momenat. Vratio sam se u klub u kojem sam počeo karijeru, ali nisam ranije dobio šansu u prvom timu. I odmah sam zaigrao u Ligi šampiona. Počelo je remijem protiv Napolija, onda su došli porazi, grupa je bila teška, ali je došla i ta pobeda protiv Liverpula za pamćenje. Novak Đoković nam je došao u svlačionicu pre meča i poželeo nam sreću kao veliki navijač Crvene zvezde. On je lojalan navijač, retko kada propušta naše velike utakmice. Da li nam je doneo sreću? Naravno! Iako nismo baš očekivali da ćemo pobediti Liverpul. Samo smo želeli da izađemo na teren i damo sve od sebe. Na kraju je bilo 2:0 - rekao je Čaušić.

Jovančić i Čaušić
Jovančić i Čaušić foto: Starsport©

Rusi su bili veoma zainteresovani za tenk koji je postavljen ispred stadiona "Rajk Mitić", a Čaušić je govorio i o oklopnom vozilu sa kojim su igrači Zvezde slavili ulazak u Ligu šampiona.

- To oklopno vozilo je bilo spremno još prošle sezone za proslavu titule u srpskoj Superligi, ali je sve krenulo naopako kada nas je Partizan pobedio u finalu Kupa Srbije… Ideja je realizovana tek kada je Zvezda kasnije opet ušla u Ligu šampiona. Tenk je postavljen ispred stadiona baš pred taj meč za ulazak u Ligu šampiona. To je delo grupe Severna armija. On je simbol grupe što je u mnogim vestima i objavljeno. Znate, Srbija je u prošlosti imala mnogo ratova protiv Hrvatske, Bosne… I onda su mediji sve to negativno predstavili. Ali navijači nisu imali ništa protiv. Generalno, mnogo gore stvari se dešavaju među navijačima u Srbiji. Kada igraju Zvezda i Partizan, sukobi navijača su stalna pojava. Ima mnogo pirotehnike, a dešavalo se i da neko izgubi život. Postoji istorijska tenzija između dva kluba. Ipak, čini mi se da je sada situacija mnogo bolja.

Prethodne sezone u ruskom Arsenalu igrao je Ognjen Ožegović, koji je kao dete Zvezde prešao u redove Partizana.

- Samo su dvojica ili trojica igrača to uradila da ja pamtim. U Partizanu je to aktuelni golman Vladimir Stojković. Ne razumem te poteze. Zvezdin navijač sam odmalena i biću ceo život. Mogu da obećam da je Partizan jedini klub za kojih nikada ne bih zaigrao - zaključio je Goran Čaušić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.