SAD NAMA DOLAZE DRUGI NA NOGE: Vazura ispričao zašto su odbijene basnoslovne ponude za Sadika i Stevanovića!
Miloš Vazura je govorio o prelaznom roku koji se završava, Foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

O prelaznom roku

SAD NAMA DOLAZE DRUGI NA NOGE: Vazura ispričao zašto su odbijene basnoslovne ponude za Sadika i Stevanovića!

Generalni direktor crno-belih ističe pozitivnu promenu u politici poslovanja prilikom prodaje igrača u inostranstvo

Objavljeno:

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura je u Ujedinjenim arapskim emiratima, gde se crno-beli nalaze na drugom delu priprema i učestvuju u na turniru Premijer kup, govorio o aktivnostima kluba tokom januarskog prelaznog roka.

Klub iz Humske je napravio najbolji posao u 21. veku prodajom Strahinje Pavlovića Monaku, a iako se pominjalo da bi mogli biti prodati Umar Sadik i Filip Stevanović, Vazura kaže da to u ovom trenutku ne dolazi u obzir.

- Još na početku sam rekao da ne ide niko. Partizanov prelazni rok delovao je dosadno, jer smo najveći transfer napravili pre otvaranja zimske pijace. Pavlovićev potpis dogovoren je u novembru, Monako je aktivirao klauzulu u decembru, tad smo rekli da nema potrebe za prodajom još nekog igrača - rekao je Vazura za "Partizan TV".

Filip Stevanović i Strahinja Pavlović
Filip Stevanović i Strahinja Pavlovićfoto: Starsport©

On je izneo i detalje otkupa ugovora Umara Sadika od Rome i to posle samo šest meseci koliko je proveo na pozajmici u Partizanu.

- Aktivirali smo klauzulu i završili posao. Transfer je vredan 1.750.000 evra, novac se isplaćuje u naredne tri godine. Dobar je to posao za Partizan, jer je Umar mlad igrač. Imali smo ponude, ali nijednog trenutka nismo razmišljali da ga pustimo, niti je on imao želju da ide. Zajedno smo se držali stava da je rano za selidbu. Ponude su bile ogromne, iznenađujuće dobre. Nismo ih očekivali, ali je dobro da Partizan prebacuje limite srpskih klubova, nadam se da će i drugi podići cenu zahvaljujući transferu Pavlovića.

Partizan je otkupio Umara Sadika od Rome
Partizan je otkupio Umara Sadika od Romefoto: Starsport©

Što se tiče eventualnog transfera Filipa Stevanovića o tome je trenutno rano da se dogodi.

- Potrebno je da se razvija. Kad se stvore uslovi, pre svega da je transfer dozvoljen punoletstvom, možemo da pričamo. Naravno, ako stigne ozbiljna ponuda. Mlad je, mora da radi, predstojećih šest meseci su mu bitni na planu razvoja.

Miloš Vazura je najavio promenu poslovanja kluba
Miloš Vazura je najavio promenu poslovanja klubafoto: Starsport©

Generalni direktor crno-belih je najavio i promenu politike u poslovanju kluba.

- Plasmanom u Ligu Evrope podigli smo vrednost ekipe za 20 procenata, igrom u grupnoj fazi postali zanimljivi svim evropskim klubovima. Otkako sam u Partizanu, a to je pet godina, više ne idemo na pregovore u Monako, Rim ili Milano, već govorimo zainteresovanim kupcima 'dođite vi u Beograd, ako ste zaista spremni nekog da dovedete'. Monako je zbog Strahinje boravio dvaput u Srbiji. Posle toga je cela delegacija Rome, sa generalnim i sportskim direktorom, sekretarom i advokatom, probala da uzme Pavlovića, međutim, već smo se dogovorili sa Francuzima. Menjamo način rada, voleli bismo da nastavimo u tom ritmu, da cena igrača raste. Ali Partizanu nije važno samo da prodaje, već da stvara igru, rezultate, to je najvažnije. Uostalom, to je razlog što nismo još nekog prodali ove zime, cilj je da opet uđemo u Ligu Evrope i podignemo vrednost igrača - poručio je Vazura.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.