DA LI JE OVO NJIHOV POČETAK KRAJA? Zvezdine transfer bombe koje prva postava neće videti na proleće!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

espreso u antaliji

DA LI JE OVO NJIHOV POČETAK KRAJA? Zvezdine transfer bombe koje prva postava neće videti na proleće!

Do početka prolećnog dela sezone je ostalo još dovoljno vremena, pa ne mora da znači da će se ovo i ostvariti, ali svakako kod ova tri pomenuta igrača postoji neki problem koji će morati da se reši...

Objavljeno: 14:19h
Nikola Husein

(od izveštača Espresa iz Beleka)

Izabranici Dejana Stankovića polako završavaju pripreme pred nastavak sezone i tim za proleće se nazire, onako, kroz maglu...

Meč protiv Čukaričkog na Banovom brdu čeka tu iza ugla i već za 13 dana će se srpski šampion predstaviti navijačima u novom svetlu i pokazati šta je to dolazak novog trenera doneo i koliko će se igra srpkog šampiona promeniti u nastavku.

Partije na pripremama i nisu baš zadovoljile apetite pristalica srpskog šampiona, pogotovo što se stiče utisak da igrači u crveno-belim dresovima preteško dolaze u šanse, ali pripremne utakmice su jedno, a prvenstvo nešto sasvim drugo.

foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Međutim, ono što navijače i ljubitelje fudbala u Srbiji najviše zanima je startna postava koja će izaći tog februarskog dana na teren.

Istina, rano je sada prognozirati 11 igrača za koje će se Stanković opredeliti, ali na osnovu ovih skoro mesec dana jakih priprema i nekoliko utakmica, neke konture tima su znatno jasnije.

Utakmica protiv Ludogoreca je definitivno pokazatelj onoga čemu će težiti novi stručni štab i čega će fudbaleri morati da se pridržavaju.

Što se tiče igrača koji će biti u fokusu Dejana Stankovića i koji će biti okosnica tima, čini se da tu neće biti mesta za trojac - Nemanja Milunović, Mirko Ivanić i Mateo Garsija.

foto: Starsport©

Štoper koji je pre godinu dana stigao iz Belorusije je najavljivan kao ogromno pojačanje, međutim to se na terenu i nije baš pokazalo. Delovao je pomalo nespretno, nesigurno, sporo, a u nekoliko navrata je bio i direktan krivac za neke golove.

U Kopenhagenu je crvenim kartonom morao na ranije tuširanje i ostavio igrače da se "kolju" 10 na 11 i na kraju ipak izbore plej-of Lige šampiona. Ali, šta bi bilo da se to nije dogodilo? Verovatno bi većina navijača uprla prstom pravo u Milunovića i okrivila ga za ispadanje, međutim Borjan i ogromna količina sreće su bili saveznici srpskog šampiona.

Da ne bude sve tako crno Milunović se potrudio u nastavku sezone, postigao pogodak u Ligi šampiona protiv Olimpijakosa, koji mu je dao dodatnu dozu samopouzdanja za dalje...

Međutim, utakmice protiv Bajerna i Totenhema se ne zaboravljaju tako lako. Čak 18 golova su crveno-beli primili u ta četiri duela i to nije mala stvar.

Zato, ne bi bilo iznenađenje da se Srđan Babić na mala vrata vrati u startnu postavu i istisne Milunovića, koji bi morao žestoko da zapne i uveri Stankovića da nije za "bacanje" i da mu je mesto u najboljih 11.

foto: Starsport©

Šta se dešava sa Mirkom Ivanićem? Pitanje na koje apsolutno niko ne zna odgovor i koje misteriozno lebdi nad Marakanom tačno godinu dana.

Setimo se koliko su ga čelnici tima iz Ljutice Bogdana samo jurili iz godine u godinu, da bi konačno stigao u Beograd i to u najboljim godinama, ali...

Proces adaptacije je išao izuzetno sporo, imali su strpljenja za njega, gutali knedle, bodrili ga, verovali u njega, međutim bez uspeha.

Ivanić se nije makao sa početne tačke i nije pokazao ni delić onoga što je pružao u dresu BATE Borisova. Tek na trenutke se nazirao kraj njegove fudbalske depresije, tu mislimo na onaj derbi prošlog proleća kada je sa dve asistencije kumovao pobedi svog tima. I to bi bilo to.

Čak i na treninzima deluje pomalo bezvoljno, da ne kažemo nezainteresovano, pa je tim povodom i Zvezdan Terzić slikovito objasnio njegovu situaciju rečima da kod njega postoji PSIHOLOŠKI BAG.

Da li će taj "bag" neko uspeti da otkloni, ili nema hakera ili antivirusa koji mu može pomoći, videćemo vrlo brzo, ali po svemu sudeći, čini se da je Mirko Ivanić istrošio i poslednji kredit u dresu srpskog šampiona, pa će njegovo mesto najverovatnije zauzeti golobradi Veljko Nikolić koji se nameće kao ozbiljan projekat za budućnost od čijeg transfera se u narednom periodu očekuju džakovi para.

foto: Starsport©

Euforija koja se podigla dolaskom Matea Garsije u Crvenu zvezdu je bila neverovatna. Odbijanje Olimpijakosa i prihvaćena ponuda Zvezde mu je u startu bio ogroman plus kod navijača, pa su samim tim i očekivanja bila izuzetno veća.

Međutim, on je na debiju u Bernu protiv Jang Bojsa uspeo da postigne pogodak koji će biti jedan od najbitnijih ovog proleća, ali deluje da će to i biti njegov najbolji potez u dresu srpskog šampiona.

Pogodio je i u Novom Sadu na maestralan način, imao nekoliko solidnih partija u Superligi, ali postavlja se pitanje da li je on zapravo doneo to što pojačanje u vidu stranca mora da donese klubu...

Čini se da nije. Daleko od toga da je Garsija fudbalski nepotkovan, da nema znanja, ali njegova građa mu ne dozvoljava da se uhvati u koštac sa ozbiljnim evropskim fudbalom.

U mečevima Lige šampiona se to najbolje videlo, gde je često morao da igra takozvanog pomoćnog beka i pomaže defanzivi, jer zbog svoje nemoći u napadu nije uspevao da se izbori sa fizičkim dominantnijim igračima.

Da li imaju vremena, volje i želje, da sa Garsijom rade na svim ovim pomenutim nedostacima odlučiće treneri Crvene zvezde, ali za sada deluje da omaleni Argentinac nema mesta u prvoj postavi i da će Ben biti prva opcija Dejana Stankovića u nastavku.

foto: FK Crvena zvezda

Naravno, do početka prolećnog dela sezone je ostalo još dovoljno vremena, pa ne mora da znači da će se ovo i ostvariti, ali svakako kod ova tri pomenuta igrača postoji neki problem koji će morati da se reši.

A, sada, na koji način, to znaju samo Dejan Stanković i njegovi saradnici.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.