Ulica Nemanje Matića: Ovo je mesto koje obožava fudbalera Mančestera!
Espreso na licu mesta, Foto: Starsport©

velikan

Ulica Nemanje Matića: Ovo je mesto koje obožava fudbalera Mančestera!

Naravno, u pitanju je Ub

Objavljeno:

Ulica se uglavnom dobija posthumno, ali je Nemanja Matić toliko uradio za svoj rodni grad da je zaslužio i više od ulice.

Iako mnogi nisu verovali, fudbaler Mančester Junajteda zaista ima svoju ulicu, koja se nalazi, u centru Uba, iza zgrade gradske opštine sija potpuno nova tabla na kojoj piše „Ulica Nemanje Matića”.

Matićeva porodična kuća se nalazi u selu Vrelo, odmah pored Uba, u mestu u kome je srpski reprezentativac neko ko će svakome izazvati osmeh na lice. Svi meštani malog grada sa oduševljenjem pričaju o Nemanji i ističu da kada dođe iz Mančestera ponaša se kao sav normalan svet.

foto: Profimedia

Matić je mnogo uložio u Ub, postoji čak i urbana legenda da kada se vrati u rodno mesto ode do lokalne prodavnice i plati sve što je bilo na "crtu" i što duguju meštani.

Od fudbalskog tima Jedinstvo napravio je ozbiljan klub, u kome je za trenera postavio bivšeg igrača Partizana Srđu Kneževića.

- Poznanstvo sa Matićem datira od nedavnih utakmica Partizana i Mančester junajteda, ali tada ni u snu nisam očekivao da ćemo ovako brzo uspostaviti saradnju. Nije teško pogoditi da je bitnu ulogu u posredovanju odigrao moj bivši klupski drugi i prijatelj Raća Petrović, a kada se pojavila ponuda Jedinstva nisam se dvoumio ni sekunde - rekao je bivši borbeni defanzivac Srđa Knežević - rekao je za Mondo, i dodao:

- Sviđa mi se koncepcija kluba koji forsira mlade igrače iz svoje škole. Ekipu sam već video na delu protiv Teleoptika, tako da jedva čekam 19. januar da počnemo pripreme.

Jedinstvo je drugoplasirano na tabeli Srpske lige Zapad sa 34 boda, sa 12 manje od jesenjeg šampiona Borca iz Čačka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.