Njegova veština se ne zaboravlja: Priča o neletećem Holanđaninu! (FOTO) (VIDEO)

kakav je to majstor bio

Njegova veština se ne zaboravlja: Priča o neletećem Holanđaninu! (FOTO) (VIDEO)

U današnjem fudbalu, fizičke sposobnosti su preuzele primat u odnosu na znanje, pa se rado prisećamo igrača zbog koga se igra na dva gola ponekad povezuje sa umetnošću
Objavljeno:

Kada za nekoga jedan Tjeri Anri kaže da je najbolji igrač sa kojim je igrao, jasno je o kakvoj se fudbalskoj veličini radi. Fudbaler koji je svojim potezima ubedio ljude da se na fudbalskom terenu može izvesti magija, a kod protivnika izazivao nervni slom. U današnjem fudbalu, fizičke sposobnosti su preuzele primat u odnosu na znanje, pa se rado prisećamo igrača zbog koga se igra na dva gola ponekad povezuje sa umetnošću.

Arsenala
Tada su tobdžije bile tim koji je svako želeo da gleda, a sezona 2003/2004 kada su osvojili Premijer ligu bez poraza, ostaće dugo upamćena. Deo te legendarne generacije bio je i Denis Bergkamp. Ajaksu a Bergkampa je opisao rečima možda nije agresivan i jak, ali pogledajte samo taj talenat. Bergkamp je za Ajaks debitovao sa svega 17 godina.
Sa Ajaksom je osvojio jednu titulu šampiona Holandije, Kup pobednika Kupova i UEFA Kup. Inter Ipak, celokupna epizoda u Interu nije se slavno završila uprkos osvajanju UEFA Kupa, kada je najbolji strelac ovog takmičenja bio baš Bergkamp. Pored toga, on je imao i velike probleme sa novinarima, koji su neprestano želeli izjave i objašnjenje zbog čega njegove partije nisu na visokom nivou.
titulu" Majmun nedelje (za najlošijeg igrača kola) u jednom članku preimenovao u Bergkamp nedelje. U Arsenalu je proveo 11 divnih godina, odigrao čak 315 utakmica i osvojio tri Premijer lige i četiri FA Kupa, ali njegov doprinos Arsenalu ne može da se meri samo trofejima i brojkama.
Za vreme njegovog boravka na Hajberiju, prošli su mnogi veliki igrači, ali nijedan nije bio voljen kao on. A kakve su samo emocije razvijene između njega i Arsenala svedoči i podatak da je na otvaranju Emirejtsa odigran meč u njegovu čast između Arsenala i Ajaksa, gde je Bergkamp izveo početni udarac sa svojim ocem i tako se oprostio od aktivnog igranja fudbala.
Holandijom Ukupno je odigrao 77 utakmica i postigao 37 golova, a od reprezentacije se oprostio 2000. godine na Evropskom u prvenstvu u Holandiji i Belgiji, kada su lale ispale u polufinalu posle penala od Italije. Neverovatan je osećaj kada date gol, ali asistirati je nešto specijalno. To je kao da rešavate slagalicu. Uvek imam sliku onoga što će se desiti dve, tri sekunde unapred u glavi. Proračunam to. Zapanjujući je osećaj kada jedino vi znate šta će se sledeće desiti.
jedan od motora je otkazao, a jedan od novinara je na sve to dodao ulje šalom o tome da je u avionu bomba. Bergkamp je pokušavao da reši ovaj psihološli problem, ali nije uspeo, čak je i u ugovoru koji je potpisao sa Arsenalom tražio da postoji klauzula o tome da ne mora da putuje avionom. Zbog toga je propustio neka gostovanja tobdžija van Velike Britanije.
Ali on to nije radio da bi se našao u centru pažnje, već je radio te stvari jer su mu dolazile prirodno, a bile su i te kako svrsishodne. Danas je takvih malo.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.